loader
Foto

Meşteşuguri străvechi promovate prin afaceri de succes, la Investiţi în România!

Irina Wagner, coproprietar Casa Wagner şi Ştefan Negoiţă, manager Choco Fashion, au fost invitaţii lui Sorin Burtea, miercuri, 9 aprilie, la TVR Internaţional, de la ora 22.00.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Povestea Casei Wagner a început în 2005. În timp, proprietarii au căutat să diversifice cadourile de lux, păstrând stilul. Porţelanul a rămas de bază, dar se lucrează şi în asociere cu alte materiale. Seturile de ceai, cafea sau cele de masă sunt inconfundabile, fiind decorate manual, printr-o tehnică desăvârşită. Au fost create linii noi: bijuterii, mobilier pictat, corpuri de iluminat. Încet, dar sigur, marca "Wagner - arte frumoase şi poveşti" s-a impus pe piaţa manufacturilor, devenind un reper pentru iubitorii de frumos şi colecţionarii de artă. În fiecare an, lansările de colecţii sunt adevărate evenimente culturale.

Choco Fashion s-a născut din pasiunea pentru ciocolată şi din dorinţa de a obţine cele mai gustoase praline, păstrând metodele artizanale. Lansată în 2007, microîntreprinderea cu 5 angajaţi a reuşit să ocupe un loc important printre artizanii ciocolatieri din România. Activitatea firmei este reprezentată de prelucrarea şi transformarea ciocolatei belgiene sau franceze în praline, tablete, figurine, fructe confiate învelite în ciocolată, prăjituri, trufe şi torturi. În laborator sunt acceptate doar materii prime de cea mai bună calitate. Toată gama este executată manual, după reţete proprii.

Emisiunea „Investiţi în România!-Afaceri de succes” este difuzată, în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

12:00 Articolul VII (R)

* Migraţia medicilor şi motivele intenţiei de a pleca în străinătate. Deficitul de personal din sănătate. România-hub universitar important în domeniul învăţământului medical pentru ţările din Occident. Şcoala medicală românească.

Invitaţi: Prof.univ. Carmen Orban, Consilier de Stat, Cancelaria Prim-Ministrului Prof. univ. Diana Ionescu, Institutul Oncologic din Vancouver, Universitatea din British Columbia, Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, Rector, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca

Moderator şi realizator Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producători: Iulia Popescu şi Mihaela Iamandei

(Reluare)

13:00 Universitaria

Pe vremuri, România era considerată grânarul Europei, o ţară eminamente agrară. Astăzi, când tehnologia a evoluat fantastic şi viaţa noastră arată cu totul altfel, nu putem să nu ne întoarcem la ceea ce înseamnă o viaţă sănătoasă şi în armonie cu natura. Despre agricultură, horticultură, silvicultură, biotehnologii şi multe altele, într-o ediţie specială, în două părţi, dedicată Universităţii de Agronomie şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri