loader
Foto

Galerie foto

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și virusul HPV.

 

De 16 ani, doctori români apreciaţi în ţară şi în diaspora, construiesc punţi pentru sănătate, dezbat teme de actualitate şi răspund întrebărilor dvs.!

* Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Invitat: dr. Florinela Stoianovici, medic primar medicină generală, specialist medicină holistică, Spania / UK
.
(w882)Medicina holistică, arta şi ştiinţa vindecării, se aplică încă de pe vremea lui Hipocrate. Se adresează omului ca întreg – corp, minte, spirit și se bazează pe echilibrarea fiinţei umane: fizic, emoţional, mental și spiritual. Sentimentele, depresia au efect asupra sănătății. Astfel, mintea poate fi sursă a sănătăţii sau a bolii, gândurile, cuvintele pot îmbolnăvi sau vindeca.

* HPV, virusul tăcut

Invitat: din Germania, prof. univ. emerit Șerban Costa, medic primar obstetrică–ginecologie, supraspecializare în oncologie ginecologică

(w882)Scăderea incidenței cancerelor care pot fi prevenite prin vaccinare și creșterea procentului vaccinării HPV sunt obiective ale Planului European de Cancer. Alături de țări și organizații europene partenere, Institutul Național de Sănătate Publică din România, prin proiectul PERCH (Partnership to Contrast HPV), implementează programul de vaccinare împotriva infecției cu HPV. În 2007, Australia a fost printre primele ţări cu program național de vaccinare împotriva HPV. Un an mai târziu, Scoția imuniza fetele de 12-13 ani. Sunt peste 120 de tipuri de HPV dintre care 15 pot cauza cancer anal, orofaringian, vaginal, vulvar, penian sau de col uterin. Vorbim de un virus care infectează epiderma și mucoasele ambelor sexe. Studiile arată ce succes a avut vaccinul contra HPV în lume.
.
(w882)Infecţia poate fi prevenită prin vaccinarea fetelor și băieților, începînd cu vârsta de 11 ani, înainte de începerea vieții sexuale. În România, este gratuit până la 19 ani şi se compensează 50% pentru persoanele între 19-45 de ani. Ne informăm despre modul de infectare  cu virusul papilloma uman, afecțiunile pe care acesta le produce și cum le putem preveni.

***

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Șușurincă

Producător tv Monica Ancuța-Tiuntiuc

La TVR Internaţional, în direct, luni şi marţi, împreună pentru sănătate!

Un doctor pentru dumneavoastră, de 16 ani împreună cu publicul TVRi

13:00 Tezaur folcloric

*Ediţie specială de Florii

Producător Roxana Pletea Popuşoi

14:00 Telejurnal

Prezintă Claudiu Lucaci si Mihai Rădulescu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri