loader
Foto

Medici care schimbă lumea

Marți, 3 octombrie, de la ora 19:00, echipa emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră” vă propune să urmăriți o ediție despre cercetarea medicală și combaterea obezității.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

Cercetarea medicală și lupta pentru viață

Invitat: din Germania, acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu, membru de onoare al Colegiului American de Radiologie, o distincție de care se bucură puțini europeni

(w882) 2

O carieră fabuloasă în elita de cercetare medicală mondială! S-a născut la Cluj-Napoca și a emigrat în Germania pentru specializare în Radiooncologie. După 15 ani în München, s-a mutat în SUA pentru cercetare în domeniul terapiei cu protoni, la Harvard Medical School din Boston, instituție academică de renume mondial. Profesor în radiologie oncologică, medic, membru al Academiei Naționale Germane de Științe Leopoldina, conduce una dintre cele mai mari clinici de tratare a cancerului din statul german, Clinica de Radioterapie a Spitalului Universitar din Freiburg. Activitatea științifică se concentrează asupra radiochirurgiei, a radioterapiei stereotactice și introducerii imaginilor biologice în planificarea radioterapeutică. Lucrările științifice, considerate pionierat, au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care pot salva vieți.

(w882) 8

Pentru recunoașterea cercetărilor științifice remarcabile, respectiv integrarea domeniului imagisticii medicale și biologice în procesul de planificare a radioterapiei în radiologia oncologică a primit premiul Alfred Breit, unul dintre cele mai prestigioase premii științifice acordate în domeniu.


Obezitatea, calea sigură spre boli cronice

Invitat: prof. dr. Laura Iliescu, șef Secția Medicină Internă II, IC Fundeni

(w882) 3

Până în 2025, mai mult de 2,7 miliarde de adulţi vor suferi de obezitate la nivel mondial. Obezitatea la copii şi adolescenţi atinge deja proporţii alarmante în lume. 75% dintre bolile contemporane sunt cauzate de obezitate: boli cardiovasculare, afecţiuni hepatice, atac cerebral, tulburări de respiraţie, diabet, chiar cancer. Soluţia pentru evitarea complicaţiile, este să pierdem kilogramele în exces. Primul semn la care este recomandat să avem grijă este burta proeminentă. Obezitatea e rezultatul unei combinații de cauze și factori individuali, cum ar fi genetica și comportamentul, respectiv alimentație, activitate fizică, stres sau utilizare de medicamente.

***

15 ediții speciale dedicate cercetării

(w882) gghh

15 medici români celebri în diaspora fac echipă cu 15 doctori care au ales România şi luptă zilnic pentru pacienţi în ţara care i-a format. Toți performează şi în cercetare.

"Medici care schimbă lumea. Cercetători în medicină", o campanie marca Un doctor pentru dumneavoastră.

Dincolo de descoperiri răsunătoare și tehnologii inovative în medicină, ne mândrim cu românii de peste granițele ţării, doctori care au revoluționat mapamondul. Suntem sprijin pentru fiecare dintre dvs., împreună cu invitații noștri de renume mondial!

***

(w882)

Moderator: Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv: Lucian Băbeanu

Producător tv: Monica Ancuța

***

Credit foto: Monica Ancuța

***

Vă reamintim că așteptăm opiniile și sugestiile pe pagina noastră de Facebook.

Puteți urmări edițiile emisiunii și pe TVR+

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

14:55 Vorbeşte corect!

Producători şi realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri