loader
Foto

″Marele singuratic″, sâmbătă, la TVR Internațional

TVR Internațional vă invită să urmăriți drama ″Marele singuratic″, ecranizare a romanului omonim, de Marin Preda, sâmbătă, 4 iunie, ora 23.00.

 

Filmul românesc la TVRi

După absolvirea Institutului Agronomic, fostul activist de partid, Niculae Moromete, îşi petrece viaţa trăind departe de frământările politice ale epocii. Niculae a fost activist de partid în anii '50 ai secolului al XX-lea şi a săvârşit o eroare politică în urma căreia un om nevinovat s-a sinucis. Moartea iubitei îl determină să accepte invitaţia vechilor tovarăşi de a-şi relua activitatea politică.

„Marele singuratic este, fără îndoială, o adâncă plecăciune pe care cinematograful o face în faţa literaturii. Ca film, el poate să placă, să displacă, să încânte sau să nedumerească, în niciun fel şi în niciun chip nu poate trăi indiferenţa. Pentru că literatura în faţa căreia se înclină poartă semnătura lui Marin Preda, dar şi pentru că cel care face această plecăciune este Iulian Mihu. Un regizor cu ale cărui filme poţi fi sau nu de acord, le poţi accepta sau respinge, în niciun caz nu le poţi ignora.” (Eva Sîrbu)

* 1977 - ACIN - Premiul pentru decoruri "In memoriam" - Giulio Tincu - şi Premiul pentru montaj – Gabriela Nasta

***

România, 1977

Regia: Iulian Mihu

Scenariul: Marin Preda

Cu: George Motoi, Florenţa Manea, Gheorghe Dinică, Toma Caragiu, Adriana Nemeş, Ion Caramitru

***

Sursă foto: cinemaraton.ro

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

„Biografii necesare”. Costel Iacob: Eu m-am eliberat de volum şi am lucrat cu lumina. Pentru mine, sculptura nu este doar formă, ci şi mişcare, goluri, umbre, aer

La „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait discută cu sculptorul Costel Iacob: la TVR Cultural, duminică, 28 aprilie, iar la ...

 

#tvri