loader
Foto

Mâncare de praz cu limbă și măsline la Slatina, Olt

Echipa emisiunii „România în bucate” ajunge la Slatina, capitala județului Olt. Aici ne gătește, pe specific oltenesc Răzvan Buflea.

 

Meniul pe care vi-l propunem în această ediție cuprinde două rețete:

- Praz oltenesc combinat cu măsline negre fără sâmburi, roșii pasate și limbă de vită

(w882) Mâncare d

- Juveți – hamsie proaspătă – fripți cu mujdei de usturoi și lămâie

Urmăriți această ediție a emisiunii „România în bucate” miercuri, 5 martie, de la ora 14:35, la TVR Internațional.

Prezentator și realizator: Doru Ciolacu

Producător: Simona Mușuroi

 

22:40 Operă

*Oedipe de George Enescu

Regie, decor, costume, lumini şi coregrafie Stefano Poda

Dirijor Tiberiu Soare

Regizor asociat Paolo Giani

Dirijori de cor: Daniel Jinga, Adrian Ionescu

Coordonator cor de copii Smaranda Morgovan

Coordonatori de balet: Monica Petrică, Antonel Oprescu

Distribuție:

Oedipe: Ionut Pascu

Tirésias: Marius Bolos

Créon: Dan Indricău

Păstorul: Andrei Lazar

Marele Preot: Ion Dimieru

Phorbas: Leonard Bernad

Străjerul: Ștefan Lamatic

Thésée: Daniel Filipescu

Laïos: Andrei Petre

Jocaste: Oana Andra

Sfinxul: Sorana Negrea

Antigone: Daniela Carstea

Mérope: Andreea Iftimescu

O femeie tebană: Zoica Șohterus

Cu participarea Corului, a Corului de Copii, a Baletului și a Orchestrei Operei Naționale București

Producător Claudia Robu

1:40 Exclusiv în România (R)

*Pe caile moţilor

Va invitam sa parcurgeți impreuna cu noi drumuri ale Apusenilor; nu neaparat altele, ci mai ales altfel. Ne vor fi alaturi locuitorii cu suflet romanesc frumos ai acestei parți a țarii, din prezent și din trecut.

Gazda noastra in satul Rusești va fi lutierul Nicolae Vadan, tezaur uman viu UNESCO, cu care vom face cunoștința in atelierul lui de viori de la Academia Naționala de Muzica ”Gheorghe Dima”, din Cluj. Vom afla tainele care fac ca o vioara sa sune frumos și pe acelea care fac sufletul unui om sa cante impreuna cu vioara.
Iar in timp ce Cristi va descoperi micul muzeu, cu piua, moara și valtoarea lui Nicolae Vadan, din satul natal, colegii lui vor parcurge un traseu montan inedit, in apropiere de Rachițele.
Calea Partizanilor din Apuseni este o premiera in turismul romanesc:
primul traseu cu o astfel de tema amenajat, care ii introduce pe drumeți, inclusiv prin mijloace digitale, in atmosfera luptei moților cu regimul comunist abuziv.
Tensiunea poveștii grupului de rezistența armata Șușman se va imbina cu frumusețea peisajului carstic și va fi urmata de o oprire care induce un cu totul alt fel de tensiune. Aproape de cascada Valul Miresei, vom fi invitați sa alunecam de-a lungul unei tiroliene cu șapte segmente, deasupra a doua rauri, pornind de la inalțimea de 130 de metri. Existența ei se datoreaza muncii a doi frați, care au renunțat la succesul inregistrat ca alpiniști utilitari la Londra, pentru a se intoarce in satul pe care il indragesc.
Și bineințeles, dupa atata activitate solicitanta, ne vom bucura impreuna cu Cristi de placintele moțești pregatite in casa familiei Vadan.

Prezentator Cristian Tabără

Producători: Cristian Tabără şi Marin Găbudean

(Reluare)
 
Servicii digitale inteligente pentru românii de pretutindeni

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni informează că a semnat, în data de 6 martie, în calitate de beneficiar, un contract de finanțare ...

Mâncare de praz cu limbă și măsline la Slatina, Olt

Echipa emisiunii „România în bucate” ajunge la Slatina, capitala județului Olt. Aici ne gătește, pe specific oltenesc Răzvan Buflea.

Ultimul zbor peste graniță

Ultimul zbor peste graniță

publicat: luni, 03 martie 2025

vă prezintă istoria unui episod important din istoria României, petrecut cu doar o săptămână înainte de Marea Unire de la 1 decembrie 1918,când ...

 

#tvri