loader
Foto

Galerie foto

Lupta pentru limba română

Sunt români născuţi în Ucraina. Îşi doresc ca şi copiii lor să înveţe în limba română la şcoală. Despre dreptul de a studia în limba maternă aflăm în primul episod al celei mai recente serii a emisiunii  ”La un pas de România”, difuzat pe 12 aprilie, de la ora 21:00, la TVRi.  

 

La un pas de România

5 septembrie 2017 - O nouă lovitură pentru românii din Regiunea Cernăuţi.

Ministerul Educaţiei Ucrainean adoptă o lege care, după părerea oamenilor, duce la desfiinţarea învăţământului în limba română din şcolile româneşti aflate în Ucraina.

(w882)

Românii din Regiunea Cernăuţi au organizat un protest împotriva articolului care le limitează dreptul de a studia în limba română în şcoli.

(w882)

Realizator: Melania Trifu

Producător: Aura Dobre

Emisiunea poate fi urmărită online, la ora difuzării, pe TVR+.

***

TVR Internaţional îi caută pe românii aflaţi La un pas de România. Le calcă pragul şi îi întreabă de viaţă, cu tot ce are ea sau cu tot ce ar trebui să aibă: drepturi, înnvăţământ în limba română, biserică, presă scrisă în limba română, radio şi televiziune în limba română, manifestări tradiţionale şi chiar monografii ale zonelor locuite de români.

În diaspora istorică sunt probleme importante pe care TVR Internaţional le urmăreşte constant pentru că România fie “de aproape”, fie “de departe” portă, de fapt, aceeeaşi amprentă în istorie. Astfel, La un pas de România se ocupă, în exclusivitate, de diaspora istorică, subiectele impunând, de cele mai multe ori, o abordare specific reportajului-anchetă.

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" v-a invitat să urmăriţi miercuri, 8 mai, la TVR Internațional, de la ora 11:00, o ediţie în care am ...

„Fraţii Jderi”, în topul celor mai vizionate filme românești

TVR Internațional programează sâmbătă, 11 mai, de la ora 23:30, „Frații Jderi” (România, 1974), după romanul omonim al lui Mihail Sadoveanu. ...

 

#tvri