loader
Foto

Luminița Anghel, la “DEDICAŢII LA TVR INTERNAŢIONAL”

Cea de-a doua ediție a emisiunii “DEDICAŢII LA TVR INTERNAŢIONAL” a readus-o în fața publicului telespectator pe Luminița Anghel, cunoscută solistă pop și artistă.

 

Adriana Trandafir
DEDICAŢII LA TVR INTERNAŢIONAL

Ediția emisiunii de joi 24 octombrie este disponibilă online pe TVR+ AICI

Pe scene încă din 1976, micuța dar inimoasa cântăreață s-a remarcat în ultimii ani  ’80 și a câștigat trofeul festivalului Mamaia în 1993.

Totuși, cea mai cunoscută melodie premiată la malul mării rămâne „Șansa e de partea mea”, iar în bogata sa panoplie de premii nu se poate trece peste șlagăre ca „Je t‘aime” (locul I la secțiunea pop a Cerbului de Aur în 2001, ca și premiul de popularitate) sau – probabil cel mai mare succes al Luminiței - „Let me try”, alături de grupul Sistem (locul III la Eurovision, în 2005). Nu este singurul succes internațional al solistei, aceasta fiind premiată la festivaluri din Bulgaria, Praga, Malta ori Cairo.

Ediția de joi propune telespectatorilor români de pretutindeni și o primă melodie în anunțata anchetă privind „O melodie pentru România”: „Sanie cu zurgălăi” a fost scrisă în 1937 de compozitorul român Richard Stein. Numai că o piesă identică, în engleză, a fost prezentată de unul dintre inventatorii chitarei electrice în 1952, și e de amintit aici și versiunea franceză cântată de Edith Piaf.

După un proces câștigat de autorul de drept, melodia a intrat în uitare... până a fost relansată de exercițiul la sol al Teodorei Ungureanu la Olimpiada de la Montreal (1976). Vaya con Dios a cântat piesa pe un disc din 2000, dar întorcându-ne la soliștii români, trebuie menționat cu majuscule numele Aurei Urziceanu.

Și în această ediție intenționăm să vă oferim un clip al unui cântăreț din diaspora, respectiv „Back for you”, cel mai recent clip al solistei Alina Chelaru care activează cu succes la Roma, 2013 fiind anul exploziei Iamalinei – cum este cunoscută – în Italia. O avanpremieră la concertul său din 30 oct 2013, de la Traffic Club Roma, în zilele în care participă la selecția pentru festivalul San Remo.

Nu vor lipsi nici așteptatele dedicații muzicale, de la arhive la noutăți românești. Firește, dacă n-ați uitat datele noastre de contact, pe care le puteți folosi atât înainte cât și în timpul emisiunii (se transmite live pe TVR+)

  • Telefonul emisiunii: 0040213199087
  • Facebook: dedicatiilatvri
  • Mail: dedicatii@tvr

(foto: pagina oficială de Facebook a Luminiței Anghel)

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

10:50 Smart Diaspora

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri