loader
Foto

„Lumea şi noi”: Ion Paciu, cursa spre succes - de la Caracal la Londra

Miercuri, 18 mai, în emisiunea „Lumea şi noi” de la ora 21:00, la TVR Internaţional, l-a prezentat pe Ion Paciu, fondator al unei şcoli de fotografie la Londra.

 

Lumea şi noi

Editia este disponibila online pe TVR+.

Ion Paciu
este specializat în fotografia de arhitectură şi portret. Are succes, face expoziţii, colaborează cu firme importante şi a deschis chiar şi o şcoală de fotografie la Londra, unde concurenţa este acerbă, dar a reuşit şi are rezultate excelente. Este membru al „The Royal Photographic Society” din Marea Britanie.

(w882) Lumea şi

A copilărit aproape de malul Oltului, în Câmpia Română, la Caracal, unde şi-a petrecut şi parte din viaţa de adult, apoi s-a mutat la Bucureşti, a studiat Dreptul şi a înfiinţat o firmă de consultanţă care mergea excelent.

După o vreme a decis să se dedice în totalitate fotografiei şi în 2004 s-a stabilit la Londra, transformând pasiunea într-un mod de viaţă. Este un exemplu pentru cei care şi-au urmat instinctele şi au transformat un hobby într-o profesie de succes.

(w882) Lumea şi

Drumul lui răstoarnă total perceptele majorităţii românilor privind stabilitatea şi un loc bun de muncă. A fost de mic pasionat de desen, apoi a căzut în patima imaginii. A trecut de la o cameră foto mică, simplă, la una foto serioasă, un digital single-lens reflex.

(w882) Smaranda A

Mult timp a fost numai un hobby, dar care nu numai că i-a ocupat timpul, dar l-a şi ajutat în momentele grele şi i-a deschis drumul spre succes.

(w882) George Iac

Aşa i-a venit şi ideea „şcolii de fotografie“. I-au plăcut poveştile de mic, dar a descoperit la un moment dat că nu toate au cuvinte. Unele se rezumă numai la imagini. Sunt atât de grăitoare încât te ating, te tulbură, te bucură. Aşa sunt şi poveştile din fotografiile lui, te emoţionează.

(w882) Serban Can

Expoziţia „Portrete din Londra“ (o expediţie pe harta diasporei româneşti din capitala Marii Britanii) a fost prezentată în perioada septembrie 2014 - aprilie 2015 la prestigiosul Muzeu Horniman, în colaborare cu Institutul Cultural Român din Londra, iar în perioada 15-30 iunie 2015, la Institutul Cultural Român din Bucureşti. Este vorba de 34 de portrete şi, pentru că este moda selfie-urilor, al 35-lea este un autoportret.

(w882) Ion Paciu,

Portretul l-a fascinat încă de la început. Pentru Ion Paciu, a fotografia oameni este un mod de a relaţiona, de a descoperi ceea ce este ascuns în fiecare şi numai ochiul de fotograf vede.

Mare parte din experienţa sa de portretist s-a acumulat pe străzile Londrei.

(w882) Lumea şi

În decurs de doi ani, a fotografiat în jur de 400 de oameni pe străzi, în metrou sau autobuz.

(w882) Lumea şi

A oprit necunoscuţi şi i-a fotografiat.

(w882) Lumea şi

Pur şi simplu, repede, într-un minut, aşa, fără niciun motiv.

(w882) Lumea şi

Doar pentru că el îi vedea frumoşi, iar ei nu ştiau, dar le-a spus, cumva, cu camera.

Foto: Diaspora românească, Portrete din Londra şi Londra - (c) Ion Paciu

Un reportaj de Irina Ifrimache şi Sorin Chivulescu

***

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Descărcați aplicaţiile TVR+pentru IOS și Android!


18:45 Omul anului

*Reportaje-portret

Episodul 1 şi Episodul 2

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolaie Cozma

19:00 Info Diaspora

* Donaţia. Tipuri de donaţii;

Regimul juridic al monumentelor istorice;

Recunoaşterea studiilor făcute în străinatate;

Informaţii despre practica succesorală conform sistemului juridic italian;

Cadastru şi intabulare înainte sau după succesiune?

Jurnalist Răzvan Petrişor

Producător Aura Iosif

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri