loader
Foto

Galerie foto

„Lumea şi noi” i-a surprins la înregistrări pe Cornel Sorian şi Carmen Corcoz!

Ediţia de sâmbătă, 21 decembrie,  a venit cu două poveşti cu cântec - o poveste din Londra şi una de la Toronto.

 

Lumea şi noi

UPDATE: Ediția emisiunii din 21 decembrie este disponibilă pe TVR+.

De loc din Satu Mare, chitaristul Cornel Sorian a cântat în anii ‘90 cu mai multe grupuri rock, cel mai important fiind The Jesters. După armată, sătmărenii nu s-au mai reunit, în schimb fiecare a ajuns în deceniul următor în trupe de primă mână. La rândul său, Cornel, împreună cu solistul Emanuel Mirea, au erupt în clasamente spre anul 2000, cu grupul pop-dance Stigma. Mutaţi la Bucureşti, s-au numărat printre pionii scenei de gen.

Până în 2007, când Cornel s-a trezit singur şi a ales, în ciuda ofertelor bănoase din România, să-şi încerce norocul de la zero, în capitala mondială a muzicii, Londra. Era gata să cânte la colţ de stradă, numai că a fost cooptat în diverse grupuri şi, până să se dezmeticească, a ajuns producător muzical al tinerilor aspiranţi la glorie din Anglia. Uneori mai şi cântă (cazul Ooberfuse e notoriu - grupul a lansat imnul tinerilor la vizita istorică a Papei Benedict al XVI-lea în Anglia), dar preferă să compună şi să orchestreze.

Pe Cornel l-am găsit aşadar în studioul Downtown Artists din Soho, înregistrând cu un tânăr solist de senzaţie, din Birmingham, melodia “Taking Over”. Nu este de ratat nici o altă piesă ieşită recent din studioul lui Cornel  - “Red Sole Woman” cu Paul Carella - dar nici instrumentala “Industrial Revolution”, din portofoliul lui Sorian de muzică de film. By the way, din ianuarie 2014 Cornel a fost admis la o importantă universitate specializată în producţie audio film.

Carmen Corcoz a trăit mai mult În Canada decât în România, dar se exprimă încă foarte bine în româneşte. Plecată cu familia, de lângă Sibiu, pe când avea nouă ani, a intrat în lumea artistică la 13 ani publicând cu mare succes poezii. În schimb, astăzi este cotată ca o adevărată vedetă în Toronto, un model care apare pe copertele unor reviste prestigioase. Însă tânăra româncă este înainte de toate o solistă talentată, unită pe veci cu muzica, cum ne declara, indifferent de cursul vieţii sale!

Ca dovadă, reportajul din studiourile Kuya Productions, unde am surprins-o înregistrând un al doilea disc R&B, după un prim album produs pentru Sick Kids Foundation, într-o acţiune umanitară. Impresionantă este şi opinia producătorului Bobby Brass, care îi laudă vocea, versurile şi modul în care se transpune în melodii. Un prim clip - “Me & You”, prezent în emisiune - face şi dovada talentelor actoriceşti ale fostei Miss diaspora de la Montreal. De altfel, solista nu ratează nici o ocazie de a cânta, fără nici o pretenţie, comunităţii româneşti din Canada.

***

„Lumea şi noi” se difuzează sâmbătă, de la ora 20:25, pe Tvr Internaţional (în reluare luni 23 decembrie la ora 7.30 și la ora 14.00) şi online, live şi înregistrat, pe TVR+.

10:50 Vedeta familiei

*Sezonul campionilor

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu şi Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia.

Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

(redifuzare)

12:10 Sâmbătă cu Albertina

„Sâmbăta cu Albertina” este cu şi despre stilul nostru de viaţă. Aflăm despre sănătate, educaţie, film & teatru, muzică & festivaluri, oameni de succes, social media, artă, psihologie, carte, sport, gastronomie, modă, nutriţie şi despre tot ce ne preocupă în viaţă.

Prezintă Albertina Ionescu

Producător George Tudor

 
Turismul rural, model de dezvoltare al satului românesc

Vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Investiți în România!" la TVR Internațional, marți, 30 iulie, de la ora 21:00.

Abordarea modernă a sarcinii

Abordarea modernă a sarcinii

publicat: duminică, 28 iulie 2024

În ediția de luni, 29 iulie, a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” aflăm despre pregătirea sarcinii, etapele-cheie în monitorizarea ...

Carmen Târnoveanu și invitații săi vă așteaptă într-un București de vară

Sezonul estival „Dăruiește Românie!" continuă, vineri de vineri, de la ora 20.00, în direct, la TVR3. Românii din străinătate pot urmări ...

 

#tvri