loader
Foto

Galerie foto

„Lumea şi noi” i-a surprins la înregistrări pe Cornel Sorian şi Carmen Corcoz!

Ediţia de sâmbătă, 21 decembrie,  a venit cu două poveşti cu cântec - o poveste din Londra şi una de la Toronto.

 

Lumea şi noi

UPDATE: Ediția emisiunii din 21 decembrie este disponibilă pe TVR+.

De loc din Satu Mare, chitaristul Cornel Sorian a cântat în anii ‘90 cu mai multe grupuri rock, cel mai important fiind The Jesters. După armată, sătmărenii nu s-au mai reunit, în schimb fiecare a ajuns în deceniul următor în trupe de primă mână. La rândul său, Cornel, împreună cu solistul Emanuel Mirea, au erupt în clasamente spre anul 2000, cu grupul pop-dance Stigma. Mutaţi la Bucureşti, s-au numărat printre pionii scenei de gen.

Până în 2007, când Cornel s-a trezit singur şi a ales, în ciuda ofertelor bănoase din România, să-şi încerce norocul de la zero, în capitala mondială a muzicii, Londra. Era gata să cânte la colţ de stradă, numai că a fost cooptat în diverse grupuri şi, până să se dezmeticească, a ajuns producător muzical al tinerilor aspiranţi la glorie din Anglia. Uneori mai şi cântă (cazul Ooberfuse e notoriu - grupul a lansat imnul tinerilor la vizita istorică a Papei Benedict al XVI-lea în Anglia), dar preferă să compună şi să orchestreze.

Pe Cornel l-am găsit aşadar în studioul Downtown Artists din Soho, înregistrând cu un tânăr solist de senzaţie, din Birmingham, melodia “Taking Over”. Nu este de ratat nici o altă piesă ieşită recent din studioul lui Cornel  - “Red Sole Woman” cu Paul Carella - dar nici instrumentala “Industrial Revolution”, din portofoliul lui Sorian de muzică de film. By the way, din ianuarie 2014 Cornel a fost admis la o importantă universitate specializată în producţie audio film.

Carmen Corcoz a trăit mai mult În Canada decât în România, dar se exprimă încă foarte bine în româneşte. Plecată cu familia, de lângă Sibiu, pe când avea nouă ani, a intrat în lumea artistică la 13 ani publicând cu mare succes poezii. În schimb, astăzi este cotată ca o adevărată vedetă în Toronto, un model care apare pe copertele unor reviste prestigioase. Însă tânăra româncă este înainte de toate o solistă talentată, unită pe veci cu muzica, cum ne declara, indifferent de cursul vieţii sale!

Ca dovadă, reportajul din studiourile Kuya Productions, unde am surprins-o înregistrând un al doilea disc R&B, după un prim album produs pentru Sick Kids Foundation, într-o acţiune umanitară. Impresionantă este şi opinia producătorului Bobby Brass, care îi laudă vocea, versurile şi modul în care se transpune în melodii. Un prim clip - “Me & You”, prezent în emisiune - face şi dovada talentelor actoriceşti ale fostei Miss diaspora de la Montreal. De altfel, solista nu ratează nici o ocazie de a cânta, fără nici o pretenţie, comunităţii româneşti din Canada.

***

„Lumea şi noi” se difuzează sâmbătă, de la ora 20:25, pe Tvr Internaţional (în reluare luni 23 decembrie la ora 7.30 și la ora 14.00) şi online, live şi înregistrat, pe TVR+.

21:00 Vineri seara in direct

*Best of 2

Moderator Kyrie Mendel

Producător Bogdan Stănescu

(redifuzare)

22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri