loader
Foto

Galerie foto

Lumea şi noi: "Aici e Radio Europa Liberă. La microfon Liviu Tofan".

Luni, 19 august, de la ora 21.00, la TVRi,  sub genericul "Lumea și noi", vă invităm să revedeți episodul „Aici e Radio Europa Liberă. La microfon Liviu Tofan".

 

Mihaela Crăciun
Lumea şi noi

Liviu Tofan a ajuns la München în primăvara lui 1973 unde a avut şansa să-l întâlnească pe Noël Bernard. Din 1976 a fost redactor la ştiri, iar după patru ani, atunci când şeful secţiei de ştiri - Radu Gorun (Mihai Cizmărescu) a fost promovat adjunct al lui Noël Bernard, a urmat el.

A condus această secţie timp de 10 ani, până în 1990, când a devenit director adjunct al departamentului. În România a revenit prima dată în 1990 pentru a vedea filmul lui Lucian Pintilie, interzis în anii 80,  De ce trag clopotele, Mitică?

Tofan consideră că studierea istoriei noastre recente e de neconceput fără arhiva Europei Libere aflată la Institutul Hoover din California - în jur de 3.500 de benzi de magnetofon, dar şi 600 de mii de pagini de text.
.
(w882)

A susţinut apariţia volumului „Securitatea contra Radio Europa Liberă", scrisă de fostul director de pază şi securitate al postului de radio, Richard Cummings.
.
Liviu Tofan a publicat cărțile: A patra ipoteză: anchetă despre o uluitoare afacere de spionaj,  2012, și Șacalul securității: teroristul Carlos în solda spionajului românesc, 2013.
.
(w882)
.
München a fost acel câmp de luptă unde Războiul Rece a fost cel mai fierbinte.
.
Producător și realizator Mihaela Crăciun

 

 

12:00 Sâmbătă cu Albertina

„Sâmbăta cu Albertina” este cu şi despre stilul nostru de viaţă. Aflăm despre sănătate, educaţie, film & teatru, muzică & festivaluri, oameni de succes, social media, artă, psihologie, carte, sport, gastronomie, modă, nutriţie şi despre tot ce ne preocupă în viaţă.

Prezintă Albertina Ionescu

Producător George Tudor

13:00 Tradiţii

*Ion Buldumea

Prezentator şi producător Tatiana Slivca

(redifuzare)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri