loader
Foto

“Lumea și Noi”: despre Mircea Carp și Radio Europa Liberă

Mihaela Crăciun vă invită azi, 9 august, de la ora 21.00, să revedeți, la TVRi, povestea carierei lui Mircea Carp și să aflați cum a fost exilul său de 44 de ani pe calea undelor.

 

Mihaela Crăciun
Lumea şi noi

Are 96 de ani și locuiește din anii 70 la Munchen.

Chiar dacă nu ai ști nimic din impresionanta lui carieră la Vocea Americii și Europa Liberă, modul aristocratic de a răspunde la provocări nu are cum trece neobservat. Mircea Carp este clar, precis, alert, tonic, sobru, cel mai bun jurnalist de politică externă din istoria presei românești postbelice. Meticulos și întotdeauna informat, are ținută, morală în primul rand!

(w882) Mircea Car

La 20 de ani a luptat în cel de-al II-lea Război Mondial, a  fost rănit şi decorat. În 1946 a fost dat afară din armată, iar în 1947 a fost arestat și a ajuns la închisoarea Văcărești. A părăsit  România când avea numai 25 de ani, la 29 ianuarie 1948. Din 1951 a fost mai întâi crainic,  redactor şi apoi şeful Serviciului Românesc al postului de radio ,,Vocea  Americii". La sfârșitul anilor 70 s-a transferat la Europa  Liberă, la  invitația directorului Noel Bernard.

Fiul său, Mihai Carp,  deține o  functie importantă în cadrul NATO, fiind specialist în gestionarea crizelor internaționale.

***

Sursă foto: romania.europalibera.org

22:00 Istorii de bun gust

* Clejani

Realizator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

22:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri