loader
Foto

Iubirile liceenilor, în trei filme de care s-au îndrăgostit generații întregi

Luna iulie aduce la TVR Internaţional întâlnirea cu seria "Liceenii...", ce reuneşte trei comedii cu adolescenţi, dar și povești de dragoste: pe 11, 18 și 25 iulie, de la ora 23:00.

 

Filmul românesc la TVRi

Este vorba despre „Declarație de dragoste", „Liceenii" și „Liceenii Rock'n'Roll", seria de comedii cu “Isoscel”, adică Tamara Buciuceanu Botez, şi Oana Sârbu, Ştefan Bănică Jr. şi Mihai Constantin.

Sâmbătă, 11 iulie, de la ora 23:00 este programat filmul „Declaraţie de dragoste”, după un scenariu de George Şovu, acelaşi scriitor care a asigurat scenariul întregii serii cu liceeni a lui Corjos.

În filmul din 1985 joacă Adrian Păduraru, Teodora Mareş, Tamara Buciuceanu, Ion Caramitru.

(w882) Declaraţi

Drama spune povestea de dragoste a doi tineri aflaţi în ultimul an de liceu, Ioana şi Alexandru. Ei aparţin unor familii de condiţii sociale diferite. Alexandru este unicul băiat al unei doctoriţe şi al unui inginer, în timp ce Ioana, orfană de mamă, vine dintr-o familie săracă şi îl are în grijă pe fratele ei mai mic, din cauza problemelor şi absenţelor tatălui lor. În ciuda obstacolelor, povestea lor de dragoste îi uneşte pe ei doi liceeni.

Adrian Păduraru şi Teodora Mareş sunt interpreţii din rolurile principale, iar Ion Caramitru şi Tamara Buciuceanu Botez fac două roluri de neuitat în ipostazele faimoşilor profesori Socrate, respectiv Isoscel.

„Este primul film al unui adevărat fenomen sociologic al anilor '80, care oferea tinerilor o alternativă la conformismul cinematografiei epocii", considera Tudor Caranfil.

Filmul a fost distins la Festivalul de la Costineşti cu Premiul tinereţii, iar la Festivalul de la Cairo a primit Diploma de onoare şi Premiul Ministerului Culturii.

(w882)

„Liceenii” din 1986 au devenit idolii unei generaţii cu matricolă şi bentiţă.

După 1989, seria a continuat cu „Liceenii Rock'n'Roll” - 1991 şi „Liceenii în alertă” - 1993.

(w882)

Sâmbătă, 18 iulie, puteţi urmări de la ora 23:00, „Liceenii", filmul care spune povestea de dragoste inocentă şi plină de romantism dintre Mihai, un băiat din provincie, pasionat de filosofie şi matematică, admis la un liceu din Capitală, şi colega sa Dana, o împătimită a jocului de şah, câştigătoare a tuturor campionatelor şcolare. Ei se pregătesc pentru examenul de treapta a II-a, probă ce se desfășura în perioada respectivă pentru admiterea în clasa a XI-a, dar cunosc și primele emoții de îndrăgostit.

(w882) Extemporal

Sâmbătă, 25 iulie, de la ora 23.00, vă dăm întâlnire cu "Liceenii Rock'n'Roll", un film produs în 1991 şi care spune povestea formaţiei de muzică rock a liceenilor ce urmează să participe la un concurs. Succesul depinde de un cântec nou pe care membrii ei ar trebui să-l compună. Dar, pe lângă activitatea artistică, adolescenţii au şi obligaţii şcolare, al căror gardian principal este neînduplecata Isoscel.

***

Ce alte filme româneşti mai puteţi urmări la TVR Internaţional aflaţi AICI.

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Translator mimico gestual Laura Ioana

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

 

#tvri