loader

“Liceenii în alertă”, filmul unei generaţii, sâmbătă şi duminică la TVR i

Nu rataţi, la finalul acestei săptămâni, la TVR Internaţional, unul dintre filmele care v-au marcat tinereţea şi pe care aţi vrea, cu siguranţă, să le lăsaţi moştenire copiilor şi nepoţilor.

 

Filmul românesc la TVRi

E vorba de “Liceenii în alertă”, o spumoasă comedie cu “Isoscel”, adică Tamara Buciuceanu şi Oana Sârbu şi Mihai Constantin, dar şi cu regretatul Gheorghe Dinică, care continuă aventurile din trilogia “Liceenii…”

Viziunea unui scenarist

Acest film este ultimul din seria “Liceenii…”, realizat, în 1993, pornind de la scenariul lui George Şovu, cel care a creat întreg conceptul mini-seriei.

Recurgând la mijloacele unei comedii poliţiste, filmul continuă aventurile celor patru prieteni – Dana, Ionică, Geta şi Cosmin – , care nu mai sunt liceenii de altădată, ci nişte oameni maturi, cu responsabilităţi, ambiţii şi probleme.

Dar asta nu-i împiedică să-şi ajute prietenii la necaz. Astfel, când Ionică e confundat cu un traficant de droguri şi ajunge în arestul poliţiei, foştii săi colegi de liceu fac tot ce le stă în putinţă pentru a-i dovedi nevinovăţia.

Succesul acestei serii de filme se datorează în şi implicării lui George Șovu ca scenarist; deși numele filmelor nu indică o succesiune anume, personajele alese şi contextele de viaţă în care sunt puse creează o unitate epică.

Seria a demarat în 1987 cu “Liceenii”, s-a continuat prin „Extemporal la dirigenție”, în acelaşi an, și “Liceenii Rock'N'Roll”, lansat în 1992.

Regia: Mircea Plângău

Cu: Mihai Constantin, Oana Sârbu, Gheorghe Dinică, Tamara Buciuceanu

Producţia “Liceenii în alertă” poate fi urmărită sâmbătă, 11 octombrie, de la ora 00.40 şi duminică, 12 octombrie, de la ora 22.30.

Ce alte filme româneşti mai puteţi urmări în acest final de săptămână la TVR Internaţional aflaţi de AICI.

***

Filmele pot fi urmărite și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

1:10 Care pe care

Singurul quiz show din România dedicat limbii române, un format dinamic și educativ, care îmbină competiția cu distracția. 4 concurenţi se întrec în 5 runde ce aduc în prim plan cele mai întâlnite greșeli gramaticale, capcanele în care cad jurnaliștii, ”influencerii”, cântăreții, oamenii obişnuiţi etc. Format Marius Toder (Media Factory)

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Producător Elena Ştirbescu

(Reluare)

2:00 România face bine

România face bine prezintă o serie de reportaje despre oameni care cred în destinul României și care luptă pentru o țară prosperă, dezvoltată și civilizată. Emisiunea prezentată de Irina Luca, vă aduce în fiecare ediţie oameni, locuri și povești fabuloase. Realizatorii emisiunii vă dezvăluie o Românie străbătută la pas și vă invită să răspundeți la întrebarea:

România face bine? Privită prin prisma agitației cotidiene, am spune că nu.

Dar văzută de aproape, ascultată în tihnă, pare că da.

*Cea mai mica școală din România

Are 12 metri pătrați, patru copii și un dascăl cu suflet mare. Așa ar putea fi descrisă cea mai mică școală din România, care se află într-un vârf de munte din inima Maramureșului. Desi curentul electric a ajuns si la Cornățea de câțiva ani, nu s-a gasit nimeni care sa îl branseze la scoala. Pentru ei, invatatoarea vine pe jos in fiecare zi, 14 kilometri.

*Miracolul Alexia

Alexia Tudose are un certificat de naştere şi unul de... renaştere. Adolescenta implicată într-un grav accident de circulaţie în decembrie 2022, cand ambele braţe i-au fost amputate, are acum o viaţă aproape normală.

*Preotul Damaschin-Salvatorul de suflete

Ultimul reportaj este despre un om care și-a dedicat viața binelui. Este în slujba Lui Dumnezeu și a schimbat viețile a mii de copii și familii. Vorbim despre părintele Dan Damaschin, cel care a transformat Iașul în polul faptelor bune.

Prezentator Irina Luca

Producător Maria Cristina Ţilică

(Reluare)
 
Forumul Național de Neurologie

Forumul Național de Neurologie

publicat: vineri, 04 iulie 2025

Forumul Național de Neurologie a reunit profesioniști din România și din străinătate pentru schimb de expertiză și accelerarea implementării ...

Exclusiv în România: Bucureşti, când morţii vorbesc

În București descoperim împreună povești inedite, dar și locuri și istorii inedite. Bunăoară, ce ați zice de o vizită la cimitirul Bellu?

România face bine: Cea mai mica școală din România

România face bine prezintă o serie de reportaje despre oameni care cred în destinul României și care luptă pentru o țară prosperă, dezvoltată și ...

 

#tvri