loader
Foto

Galerie foto

“Liceenii în alertă”, filmul unei generaţii, sâmbătă şi duminică la TVR i

Nu rataţi, la finalul acestei săptămâni, la TVR Internaţional, unul dintre filmele care v-au marcat tinereţea şi pe care aţi vrea, cu siguranţă, să le lăsaţi moştenire copiilor şi nepoţilor.

 

Filmul românesc la TVRi

E vorba de “Liceenii în alertă”, o spumoasă comedie cu “Isoscel”, adică Tamara Buciuceanu şi Oana Sârbu şi Mihai Constantin, dar şi cu regretatul Gheorghe Dinică, care continuă aventurile din trilogia “Liceenii…”

Viziunea unui scenarist

Acest film este ultimul din seria “Liceenii…”, realizat, în 1993, pornind de la scenariul lui George Şovu, cel care a creat întreg conceptul mini-seriei.

Recurgând la mijloacele unei comedii poliţiste, filmul continuă aventurile celor patru prieteni – Dana, Ionică, Geta şi Cosmin – , care nu mai sunt liceenii de altădată, ci nişte oameni maturi, cu responsabilităţi, ambiţii şi probleme.

Dar asta nu-i împiedică să-şi ajute prietenii la necaz. Astfel, când Ionică e confundat cu un traficant de droguri şi ajunge în arestul poliţiei, foştii săi colegi de liceu fac tot ce le stă în putinţă pentru a-i dovedi nevinovăţia.

Succesul acestei serii de filme se datorează în şi implicării lui George Șovu ca scenarist; deși numele filmelor nu indică o succesiune anume, personajele alese şi contextele de viaţă în care sunt puse creează o unitate epică.

Seria a demarat în 1987 cu “Liceenii”, s-a continuat prin „Extemporal la dirigenție”, în acelaşi an, și “Liceenii Rock'N'Roll”, lansat în 1992.

Regia: Mircea Plângău

Cu: Mihai Constantin, Oana Sârbu, Gheorghe Dinică, Tamara Buciuceanu

Producţia “Liceenii în alertă” poate fi urmărită sâmbătă, 11 octombrie, de la ora 00.40 şi duminică, 12 octombrie, de la ora 22.30.

Ce alte filme româneşti mai puteţi urmări în acest final de săptămână la TVR Internaţional aflaţi de AICI.

***

Filmele pot fi urmărite și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

13:00 Omul şi timpul (R)

*Declaraţia din 1964

Redactor Diana Ilica

Producător Rafael Udrişte

(Reluare)

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitatata Danielei Zeca Buzura de de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00 la "Mic Dejun cu un Campion" , este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

„Biografii necesare”. Pictorița Florica Prevenda: N-am făcut niciodată ceea ce se aştepta de la mine. Eu mă simt un artist liber. Văd lumea în felul meu

Pictorița Florica Prevenda este invitata artistei vizuale Ileana Ploscaru Panait, la „Biografii necesare”, în 21 aprilie la TVR Cultural și în 1 ...

 

#tvri