loader
Foto

La un pas de România: Mergem la Aletea, în estul Ungariei

Sâmbătă, 9 mai, de la ora 14:30, la TVRi și pe TVR+, ați putut revedea o ediție filmată de echipa „La un pas de România” în comunitatea de români din Aletea, Ungaria.

 

La un pas de România

Continuăm redifuzarea episoadelor realizate de echipa „La un pas de România” în sezoanele trecute, cu români care trăiesc în comunitățile istorice din jurul țării.

Emisiunea poate fi urmărită, sâmbăta, la ora 14:30, la TVR Internațional și online pe TVR+.

Sâmbătă, 9 mai, v-am propus să ne întoarcem în comunitatea de români din Aletea, Ungaria. Aletea (sau Elek în maghiară) este o localitate aflată în estul Ungariei, la granița cu România.

(w882) Ungaria Al

În documentele istorice, așezarea este menționată încă de la 1232, administrativ făcând parte, cândva, din județele Arad și Zărand.

Mândria localității este ansamblul folcloric, înființat în 1947, ajungând azi să fie cel mai vechi grup care promovează dansurile tradiționale românești.

(w882) Ungaria Al

Petru Sabău este unul dintre fondatorii ansamblului. În ciuda vârstei înaintate, încă dansează în grup și le dă sfaturi colegilor mai tineri.

”Păstrătorii de Tradiții Românești din Aletea” este singurul grup din Ungaria  în care dansează atât bătrânii, cât și tinerii.

(w882) Ungaria Al

Realizator Melania Trifu

***

La un pas de comunitățile istorice din jurul României

Urmăriți-ne și pe YouTube.

(w882) Ungaria Al

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Ambasadori culturali ai României în lume

Ambasadori culturali ai României în lume

publicat: joi, 09 mai 2024

Ediția ”A doua Românie” de joi, 9 mai, vă prilejuiește întâlnirea cu pianistul Cristian Niculescu, directorul Institutului Cultural Român de la ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" v-a invitat să urmăriţi miercuri, 8 mai, la TVR Internațional, de la ora 11:00, o ediţie în care am ...

 

#tvri