loader
Foto

Galerie foto

Jurnaliştii TVR MOLDOVA, oamenii care aduc informaţiile zilei, de peste Prut

Programe de știri la orele 13.00, 17.00, 19.00, ediții speciale şi un tronson de dezbateri despre actualitatea de peste Prut la ora 21.00, vă aduc în case Dorina Gherganov, Victoria Colesnic, Stela Dănilă, Miruna Munteanu, Vitalie Guţu, Vasile Munteanu.

 

La 1 noiembrie 2014, în grila TVR MOLDOVA a apărut primul Telejurnal dedicat românilor de peste Prut, programat de luni până vineri, de la ora 19.00. În prezent, în cadrul Telejurnalului Moldova, retransmis în România pe TVR3, aflaţi cele mai importante ştiri din Republica Moldova, dar şi din România, alături de informaţii din regiune, comunitatea europeană și de pe plan internațional.

Odată cu lărgirea echipei Studioului TVR Chișinău și a rețelei de corespondenți în Soroca, Bălți, Rezina, Comrat, Cahul, Telejurnalul Moldova are şi ediţii în weekend, în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 19.00.

Din 25 aprilie, echipei Telejurnal Moldova i se alătură la Chișinău, jurnalista Stela Dănilă, care, după doi ani de presă scrisă la "Adevărul", a decis să facă mutarea către televiziune. “Telejurnalul TVR Moldova este un stil care mi se potrivește. Pentru că pot să fiu sinceră cu telespectatorii și să le prezint informații relevante, veridice și echidistante”, spune Stela Dănilă.

(w882) Stela Dăn

Ea va face echipă cu Dorina Gherganov şi Victoria Colesnic. Dorina Gherganov a decis să lase domeniul resurselor umane şi să se apuce de jurnalism odată cu evenimentele din aprilie 2009, când, la Chişinău, au avut loc proteste sângeroase de stradă. A lucrat la PRO TV Chișinău şi la Moldova 1, postul public de televiziune din Republica Moldova. Din noiembrie 2014, este parte a echipei care readuce în casele basarabenilor Televiziunea Română. “Pentru mine TVR MOLDOVA înseamnă eliminarea graniței informaționale de pe Prut, pentru ca cetățenii din ambele state românești să știe unii de alții (...) înseamnă mai mult - mai multă limbă română, mai mult conținut, mai multă unitate”, afirmă Dorina Gherganov.

(w882) Dorina Ghe

Victoria Colesnic lucrează în televiziune de peste 10 ani şi se mândreşte cu experienţa acumulată mai ales, pe teren, dar și la pupitrul știrilor. “TVR este unul din posturile cu care am crescut. Sunt mândră că fac parte din echipa unde profesionalismul, corectitudinea, echidistanța și respectul față de telespectator nu sunt doar vorbe, ci un credo”, spune Victoria Colesnic.

(w882) Victoria C

După Telejurnal, de la ora 21.00, de luni până joi, ştafeta informaţională este preluată de realizatorii emisiunii “Punctul pe AZi”, Vitalie Guţu şi Vasile Munteanu. “Punctul pe AZi” este un talk show realizat în direct, la Chişinău în care sunt analizate principalele evenimente politice, economice şi sociale ale zilei, în context local, regional şi european.

Vitalie Guţu munceşte în televiziune încă din primii ani de facultate, iar din 2005 până azi a fost, pe rând, reporter, corespondent, redactor - prezentator, editor - prezentator, moderator de talk show-uri. În 2013 a fost director al departamentului Știri și Dezbateri la postul public de televiziune Moldova 1, iar la finalul aceluiaşi an a aflat de TVR MOLDOVA. “TVR MOLDOVA a venit în arealul mediatic de la Chișinău ca un antidot la propaganda rusească. TVR dictează standardele jurnalismului de calitate în Republica Moldova. Timp de doi ani, de când TVR MOLDOVA face parte din casele românilor din Republica Moldova, programele noastre au devenit un model de activitate ziaristică”, este de părere Vitalie Guţu.

(w882) Vitalie Gu

Colegul lui de emisiune, Vasile Munteanu, este licenţiat în jurnalism, profesie la care a visat  încă, din clasa a VII-a. Prima experienţă în televiziune a fost la postul Moldova 1. În 2015, a luat, deocamdată, cea mai grea și responsabilă decizie. Vasile Munteanu s-a alăturat familiei TVR, echipei TVR MOLDOVA, în care se regăsește aproape perfect, alături de oameni dragi și profesioniști desăvârșiți. “TVR MOLDOVA este unul din puținele posturi tv din stânga Prutului care aduce în casele oamenilor informații obiective și echidistante, acesta fiind și rolul instituțiilor media – de a informa și forma corect societatea”, spune Vasile Munteanu.

(w882) Vasile Mun

În serile de vineri, de la ora 21.00, săptămâna actualităţii de peste Prut se încheie cu “Orizont European”, emisiune moderată de Miruna Munteanu, care urmăreşte traseul european al Republicii Moldova şi ia pulsul vieţii de la Chişinău, ediţie de ediţie. Realizată în București, în sistem duplex cu Studioul TVR Chișinău, ”Orizont European” este prima producție dedicată românilor de peste Prut, cu care Televiziunea Română a revenit în Republica Moldova, pe 1 decembrie 2013.

(w882) Miruna Mun

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

14:55 Vorbeşte corect!

Producători şi realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, vă invităm să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri