loader
Foto

Joi ne întâlnim cu români care s-au remarcat în arte şi economie

Joi, 10 septembrie, am vorbit cu cu unul dintre cei mai talentaţi violonişti români, cu afaceristul desemnat antreprenorul anului în Italia şi cu promotorii artei contemporane din Germania şi Marea Britanie. De la ora 22:00, la „Corespondent TVRi”.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+ şi s-a difuzat în premieră în data de 11 iunie. 

Virtuozitate, pasiune şi interpretare superbă sunt principalele calităţi care îl recomandă pe Răzvan Stoica, drept unul dintre cei mai talentaţi violonişti din Europa. Este primul român care a câştigat, în 2013, premiul New Talent, acordat celui mai bun interpret sub 28 de ani din Europa, iar în anul 2009, în calitate de câştigător al unui prestigios concurs organizat la Salzburg, a primit o vioara Stradivarius, datând din anul 1729.

În această perioada, Galeria de proiecte de artă KunstART din Bochum vă invită la cea de-a  X-a ediţie a Târgului Internaţional de Artă „Contemporary Art Ruhr 2015”, în cadrul căruia România joacă un rol deosebit. Amănunte primim, prin telefon, de la Doina Talmann, galeristă şi promotoare a artei contemporane româneşti, dar şi de la Petru Lucaci, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Unul dintre cele mai importante evenimente dedicate artelor vizuale din Londra, Târgul internaţional de artă contemporană Art15, s-a desfăşurat recent la Londra. Galeria AnnArt şi Asociaţia PostModernism Museum din Bucureşti au reprezentat România, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Despre ediţia din acest an a târgului şi despre ecourile prezenţei româneşti la Art15, vorbim cu Dorian Branea, director al ICR Londra.

A plecat în Italia pentru a economisi bani, cu care să-şi finanţeze afacerile din România. Între timp acestea au eşuat, însă dorul de casă i-a inspirat lui Florin Simon una dintre cele mai profitabile idei de afaceri ale imigranţilor din Italia. În ultimii 10 ani, a construit un business de 16 milioane de euro, pentru care a fost desemnat antreprenorul imigrant al anului 2013 în Italia.

Este vorba despre o afacere de comercializare a produselor româneşti, dedicată numărului tot mai mare de români care trăiesc în peninsulă. Despre cum a reuşit România să-i asigure succesul antreprenorial în Italia, aflăm de la omul de afaceri Florin Simon.

După o bogată experienţă internaţională, un tânăr român a decis să se întoarcă în România şi să aplice aici ce a învăţat. A studiat în Grecia, a muncit în Italia şi a venit acasă, unde şi-a construit o afacere bazată pe conceptul de dezvoltare personală prin arte marţiale. Mai multe detalii aflam chiar de la Bogdan Roşu.

 

Producător: Liliana Văduva

Moderator: Corina Dobre

 

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

21:00 A doua Românie

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

22:00 Dosar România

*Conspiraţii, lovituri militare, revoluţie, căderea comunismului, Virgil Măgureanu la Dosar România (II)

Producător Răzvan Butaru

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri