loader
Foto

Galerie foto

Iulia Bahovski, românca - femeie de afaceri de succes în Bulgaria

TVR Internațional vă invită să descoperiți în cadrul emisiunii PREZENȚE ROMÂNEȘTI ÎN BULGARIA, joi, 17 octombrie 2024, povestea fascinantă de viață a româncei Iulia Bahovski, jurnalistă, blogger și femeie de afaceri căsătorită și stabilită în Bulgaria.

 

Prezenţe româneşti

Iulia Bahovski are experiență și în Diplomație, este traducător, trainer și consultant freelancer, atât pentru oameni de afaceri români care vor să-și deschidă firme în Bulgaria, cât și consultant pentru oameni de afaceri bulgari, care vor să investească în România. Iulia Bahovski colaborează și cu o casă de licitații de artă din Sofia, investiție 100% românească, și îi asigură promovarea ca specialistă în Relații Publice și prin mijloacele proprii social-media, în special pe două platforme create de ea și dedicate României și Bulgariei.

(w882) Prezențe

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității “Kliment Ohridski din Sofia”, Iulia Bahovski este creator digital și pe site-urile de socializare și colaborează cu diverse publicații în care promovează locuri și oameni din România și Bulgaria.

(w882) Prezențe

Iulia este și editor la Postul Național de Radio al Bulgariei, mai exact, la site-ul de limbă română, unde corectează ceea ce redactează cei doi jurnaliști bulgari care scriu despre România în relație cu țara vecină.

Echipa TVR Internațional formată din Mihaela IAMANDEI, jurnalistă TVR, și Mihai BUZURA, director de imagine, a stat de vorbă cu Iulia Bahovski despre experiența de viață și diferențele culturale dintre România și Bulgaria.

“Suntem, în mare parte, asemănători cu bulgarii. Ei sunt mult mai direcți în afaceri. Își apreciază mai bine posibilitățile – se poate sau nu se poate. Noi, românii, mai amânăm un pic lucrurile - „mai vorbim și mâine!”. Bulgarii sunt mai direcți. Caracterul slav este un pic mai abrupt, dar pe de altă parte, bulgarii sunt puțin mai smeriți, mai cu picioarele pe pământ decât românii. Sunt recunoscători pentru tot ce au și puțin mai interiorizați. Nouă, românilor, ne place să facem mai multă gălăgie. Ei mai mult tac și fac”, a arătat, într-un interviu acordat în exclusivitate TVR Internațional, Iulia Bahovski.

Proiect finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

(w882) Prezențe

Care este povestea de viață a româncei Iulia Bahovski, femeia de afaceri care face naveta între Bulgaria și România, aflați din episodul 4 al emisiunii Prezențe românești în Bulgaria, difuzată joi, 17 octombrie 2024, la ora 17.30. Emisiunea va avea reluare și în data de 18 octombrie la 2.30 și, respectiv, 12.00.

Puteți urmări edițiile emisiunii și pe TVR+.

***

Credit foto: Arhiva emisiunii „Prezențe românești/Mihaela Iamandei

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
Iulia Bahovski, românca - femeie de afaceri de succes în Bulgaria

TVR Internațional vă invită să descoperiți în cadrul emisiunii PREZENȚE ROMÂNEȘTI ÎN BULGARIA, joi, 17 octombrie 2024, povestea fascinantă de ...

Tradițiile, obiceiurile și gastronomia din regiunea Vidin

Tradițiile, obiceiurile și gastronomia sunt elemente culturale care oglindesc încă, în Bulgaria, existența pe pământurile de la sud de Dunăre a ...

Prezențe românești (II) - Biserica românească din Bulgaria

În Bulgaria, bisericile în care se oficiază și în limba română s-au pierdut în negura timpului, odată cu procesul accelerat de asimilare a ...

 

#tvri