loader
Foto

“Italiencele”, comedia anului 2004, duminică la TVR Internaţional

Duminică, 14 decembrie, la ora 22.00, la TVR Internaţional v-am pregătit o comedie din 2004, care ridiculizează contexte şi moravuri încă prezente.

 

Filmul românesc la TVRi

Sub numele “Italiencele”, filmul spune povestea a două surori – Jeni şi Lenuţa – dintr-un sat din Oltenia care pleacă ilegal la cules de căpşune  în Spania. Însă după un an revin acasă, cu un aer occidental, dar din Italia, unde susţin că au cules struguri.

Adevărul, însă, este altul. Nu vi-l spunem noi, ci vă invităm să urmăriţi filmul, duminică, la TVR Internaţional pentru a afla ce se întâmplă când una dintre surori decide să candideze la primăria comunei, iar pe cealaltă o caută un soldat american.

Producţia este regizată de Nap Toader, pe numele lui real Napoleon Helmis, născut într-o comună din judeţul Olt, de unde probabil şi-a luat inspiraţia pentru cadrul general al filmului.  El este „responsabil” şi de “Nuntă în Basarabia” unul dintre cele mai populare filme ale anului 2010.

În “Italiencele” îi veţi (re)vedea pe tinerii şi talentaţii Mara Nicolescu, Ana Ularu, Vlad Zamfirescu şi Costel Caşcaval, încă un motiv în plus să nu rataţi această producţie.

Ce alte filme mai puteţi urmări în acest final de săptămână la TVR Internaţional aflaţi AICI.

***

Filmele pot fi urmărite și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producător Florenţa Dăscălescu

16:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

 

#tvri