loader
Foto

Investitorii români promovează mediul de afaceri autohton la TVR Internaţional

Ion Murgescu, directorul executiv al firmei Altius Fotovoltaic din Giurgiu şi Carmen Hărău, acţionarul majoritar al Recom Sid din Hunedoara au fost invitaţii lui Sorin Burtea, miercuri, 13 noiembrie, de la ora 22:00, pe TVR Internaţional.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediția emisiunii de miercuri, 13 noiembrie, este disponibilă online pe TVR+

Altius Fotovoltaic este rezultatul unei investiţii de 8 milioane de euro, din care jumătate contribuţie privată, jumătate ajutor de stat. Construcţia fabricii din Giurgiu a durat 15 luni. Proiectul liniei tehnologice a fost realizat de o firmă belgiană, în colaborare cu inginerii români. Unitatea are o capacitate de 33 MW pe an, ceea ce înseamnă aproximativ 110.000 de panouri fotovoltaice. Conducerea companiei doreşte să o extindă la 50 MW. Cei 60 de angajaţi produc toată gama de panouri fotovoltaice monocristaline şi policristaline, iar la comandă concep articole la dimensiunile solicitate de clienţi, dar şi cele de tip sticlă – sticlă utilizate în construcţii.

Recom Sid este o societate din Hunedoara, cu activităţi în domeniul producţiei de confecţii metalice şi reparaţii–montaj maşini şi utilaje. Compania a fost înfiinţată în 2002, prin fuziunea secţiilor Confecţii Metalice şi Reparaţii Siderurgice, ce au devenit astfel o filială a Combinatului Siderurgic Hunedoara. Un an mai târziu, pachetul majoritar este achiziţionat de grupul de firme Micro Mega Hunedoara. Atunci, aproximativ 160 de angajaţi realizau lunar 30 de tone de produse, în prezent, 230 de specialişti fabrică peste 450 de tone lunar. Cifra de afaceri a crescut constant, depăşind 7.000.000 de euro în 2012. Echipa de conducere doreşte mărirea capacităţii cu 20% în următorii 2 ani.

“Pe lângă poveştile celor doi antreprenori, veţi putea urmări şi alte reportaje despre produsele şi serviciile româneşti apreciate în străinătate. Nu vor lipsi sugestiile şi întrebările transmise prin telefon şi media sociale, care constituie o legătură permanentă cu telespectatorii din lumea întreagă. Numai aşa, în timpul emisiunii se pot pune bazele unor afaceri şi investiţii, comisionul fiind încrederea şi credibilitatea câştigate de echipa Investiţi în România!-Afaceri de succes” este de părere Sorin Burtea, moderatorul şi producătorul programului.

Emisiunea Investiţi în România!-Afaceri de succes poate fi urmărită miercuri, 13 noiembrie, de la ora 22.00, pe TVR Internaţional şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro.

1:10 Ediţie limitată

Prezinta Marius Constantinescu Producător Bianca Sărăţeanu

2:00 Omul anului

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri