loader
Foto

Investiţiile inteligente transformă România

Marți, 30 august, de la ora 21.00, la TVR Internațional, v-am propus să revedeți o ediție "Investiţi în România!" despre conceptul Smart City.

 

Cristina Leorenț
Investiţi în România!

Investiţiile inteligente, acel capital care duce la dezvoltare durabilă, pot diminua migraţia conaţionalilor şi chiar aduce acasă români plecaţi la muncă în străinătate.

Cristina LEORENŢ, moderator şi realizator, a aflat de la primarul Buzăului, Constantin TOMA, preşedintele executiv al Asociaţiei Municipiilor din România, detalii despre modul în care transformă metropola buzoiană într-un oraş deschis către lume, inteligent, prietenos cu cetăţenii şi despre programele care schimbă faţa administraţiei locale, dar şi investiţiile pentru generaţiile viitoare.

(w882) 2

(w882) 4

S-a alăturat dezbaterii Adrian VEŞTEA, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, cu informaţii despre cel mai ambiţios şi aşteptat proiect, Aeroportul Braşov-Ghimbav, dar şi despre celelalte iniţiative materializate cu ajutorul finanţărilor Uniunii Europene.

(w882) 3

Cât este de importantă conștientizarea de către administrația publică centrală şi locală a necesității realizării unor investiții durabile, cum pot fi implementate tehnologiile inovatoare pentru a ajuta comunităţile şi cum putem implica diaspora în proiectele inteligente “de acasă”, am aflat de la Eduard DUMITRAȘCU, președinte Asociația Română pentru Smart City.

Tot în această ediţie, aflați cum se transformă staţiunea balneoclimaterică Pucioasa prin investiţii, într-un reportaj realizat de jurnalistul Răzvan ONESA.

(w882) 6

Am discutat cu edilul Municipiului Alba Iulia, Gabriel PLEŞA, despre cele mai importante proiecte cu fonduri europene pe care le are în desfăşurare primăria, într-un interviu realizat de jurnalista Roxana SEGNEANU.

(w882) 5

Am fost şi în comuna Sadu din judeţul Sibiu, unde primarul Valentin IVAN a vorbit despre digitalizare, evoluţie şi revoluţie în administraţie, într-un interviu semnat de jurnalista Raluca AMZĂR.

(w882) 7

Invitaţi:

●   Constantin TOMA – primar Buzău, preşedinte executiv Asociaţia Municipiilor din România

●   Adrian VEŞTEA - preşedinte Consiliul Judeţean Braşov

●   Eduard DUMITRAȘCU - președinte Asociația Română pentru Smart City

(w882) 8

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

17:30 Românii universali (R)

*Florin Lascău

O nouă personalitate pe care Cristian Tabără o propune este primul ne-japonez devenit Shidoin. Il descoperim pe judoka Florin Lascău, un om impresionant pe multe paliere. Faptul că prima dată în istorie japonezii au acordat acest titlu important unui judoka străin-el este un român din Oradea-este o poveste care merită toată atenția. De aceea, Cristi Tabără a ales să îl prezinte pe Florin Lascău, omul care a ales calea blândeții-căci așa se traduce judo-ul. Director de arbitraj al Federaţiei Internaţionale de Judo și profesor la Academia Mondială de Judo, Florin Lascău este omul a cărui viață se petrece în toată lumea. Spune că însumat stă doar vreo 100 de zile din an acasă cu familia, majoritatea timpului fiind pe drumuri, la competiții și conferințe.

Realizator şi prezentator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

(Reluare)

18:00 Care pe care

*Ediţia 5

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Regia Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri