loader
Foto

Galerie foto

Investiţiile în sănătate, o prioritate

O ediție a emisiunii „Investiți în România!” despre nevoile, realitățile și investițiile din domeniul medical a fost difuzată marți, 8 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR Internațional.

 

Cristina Leorenț
Investiţi în România!

În perioada pandemiei de COVID-19, poate mai mult ca oricând, am constatat cât de importante sunt prezența și calitatea personalului medical, a serviciilor și a cercetării în acest domeniu.

Ani la rând, mai exact până la modificarea semnificativă a salarizării din 2017, ne-am confruntat cu cea mai mare rată de migrație a medicilor din întreaga lume, conform Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Cei mai mulți doctori români plecați sunt tineri și, din păcate, puţini se gândesc să revină în țară.

În următorii cinci ani, există fonduri europene istorice alocate României pentru investiții în sistemul sanitar și în pregătirea medicilor, dar şi pentru educaţie, dezvoltarea infrastructurii de transport, pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri şi pentru idei noi de business, toate acele sisteme care contează atunci când alegi să emigrezi cu întreaga familie. Dacă acestea le pot schimba percepţia doctorilor din diaspora, am aflat în ediţia din 8 noiembrie.

***

Una dintre puţinele unităţi medicale, construite de la zero de statul român, în ultimii 32 de ani în ţara noastră, se află la Mioveni, în judeţul Argeş.

(w882) Primar Mio

Un spital nou, modern, care înseamnă în cifre: 38 de medici, 6 etaje, 250 de paturi, 4 săli de operații, o sală de naștere şi una de angiografie, specialități precum anestezie terapie intensivă, ortopedie, chirurgie, chirurgie vasculară, medicină internă, neurologie, radiologie, un compartiment de primiri urgențe, un laborator de analize, o secție de pediatrie şi, în curând, una de cardiologie.

(w882) Manager

Construcția a durat trei ani, iar spitalul este dotat cu echipament modern de ventilație şi de filtrare a aerului, este digitalizat, în toate secțiile existând dispozitive de comunicare audio-video.

(w882) Doctor1

(w882) Doctor2

(w882) Doctor3

(w882) Doctor4

Investiţiile în pregătirea medicilor pentru asigurarea unor intervenţii în zonele montane sunt absolut necesare pentru realizarea unui serviciu de urgenţă profesionist.

(w882) Smurd5

Invitaţii ediției din 8 noiembrie:

(w882) Laszlo

  • LASZLO ATTILA – secretar al Comisiei pentru Sănătate, Senatul României
  • dr. EUGEN IONESCU – medic primar ORL, referent pentru vertije şi tulburări de echilibru în Centrul Universitar Lyon, preşedinte al Asociaţiei Medicilor şi Stomatologilor de Origine Română din Franţa
  • as. univ. dr. CRISTIAN TOMA - coordonator al Departamentului de Simulare Medicală - Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti
  • ANA MARIA GHIUR - jurnalist TVR, moderator „Un doctor pentru dumneavoastră”

(w882) Toma

(w882) Ghiur dupl

***

Graphic designer
Laurențiu NĂSTASE

Documentarist & poster maker
Giorgiana ŞUŞURINCĂ

Jurnalişti tv:
Anamaria GHIUR
Roxana SEGNEANU
Răzvan ONESA

Producător tv
Raluca AMZĂR

Realizator & moderator
Cristina LEORENŢ

Împreună construim pentru generațiile următoare!

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

11:00 Antidot la uitare

*Grigore Moisil

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

11:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu

*Ep. 112-116

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri