loader
Foto

Galerie foto

Investiţiile în agricultură pe agenda autorităţilor

Agricultura este unul dintre puţinele sectoare economice în care investitorii români au reuşit să câştige în faţa capitalului extern. Marți, 24 iulie, de la ora 21:30, la TVRi redifuzăm ediția din 3 aprilie 2018 a emisiunii „Investiti in Romania!”

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Invitați: Alexandru Stănescu, preşedinte Comisia pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară şi Servicii Specifice, Camera Deputaţilor, Daniel Botănoiu, secretar de stat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Ionuţ Chesnoiu, director general Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor.

Unul dintre domeniile cu cea mai mare creştere în criză are una dintre cele mai importante contribuţii în formarea Produsului Intern Brut, de aproximativ de 6%, de peste 3 ori mai mare decât media ţărilor din Uniunea Europeană, conform Institutului Naţional de Statistică. Este sectorul unde politicile economice se fac la Bucureşti şi nu la Paris, Londra, Moscova sau Berlin. Implementarea programelor ministerului de resort sunt un exemplu în acest sens.

(w882) investiti

Unul dintre factorii care au contribuit la aceste rezulate este absorţia aproape în totalitate a fondurilor europene. Perspectivele sunt încurajatoare ţinând cont de faptul că alocarea financiară a Uniunii Europene acordată României pentru implementarea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală în perioada 2014 - 2020 este de peste 8 miliarde de euro. La aceasta se adaugă contribuţia de la bugetul de stat de peste 1,3 miliarde de euro.

(w882) investiti

Aproximativ 10.000 de fermieri tineri vor fi susţinuţi pentru înfiinţarea de ferme, 140 de fabrici de procesare a produselor agricole şi pomicole, vor fi create aproximativ 5.000 de locuri de muncă, 150.000 de hectare irigate, 3.000 de km de drumuri comunale modernizate, vor fi realizaţi 1.500 de km de reţele de alimentare cu apă potabilă şi 2.600 km de canalizare în mediul rural.

(w882) investiti

Vă propunem o ediţie captivantă despre oportunităţile de investiţii în agricultura românească!

***

Emisiunea “Investiţi în România!” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova pe postul TVR MOLDOVA.

Urmăriți online pe TVR+.

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri