loader
Foto

Investiţii substanţiale în 2014, pe agenda antreprenorilor români

Alexandru Lăpuşan, dir. general al producătorului de software ZITEC Bucureşti şi Constantin Damov, director al fabricii de reciclare a deşeurilor de sticlă GREEN GLASS din Ilfov, invitaţii de miercuri, 5 martie, la Investiți în România.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Zitec este o societate din Bucureşti, cu acţionariat 100% autohton, specializată în dezvoltarea aplicaţiilor online. De la înfiinţare, în 2003, cifra de afaceri a crescut continuu. Criza nu a fost un obstacol pentru echipa managerială, ci o provocare în găsirea oportunităţilor de business. Dacă în 2013, cifra de afaceri a fost de 2,3 milioane de euro, cu peste 60% faţă de 2012, anul acesta se intenţionează atingerea pragului de 4 milioane de euro. Totul a fost posibil datorită celor 90 de specialişti.

Zitec este capabilă să ofere software bazat pe tehnologii open source, aplicaţii pentru dispozitive mobile, expertiză deosebită în domeniul cloud-computing, dar şi soluţii pentru sistemul de operare Microsoft.

Green Glass este o investiţie de 4 milioane de euro, într-o unitate ultramodernă de reciclare a deşeurilor de sticlă. Firma are capital majoritar străin şi este situată în Popeşti Leordeni. Capacitatea de 110.000 de tone annual va putea fi atinsă treptat. În 2014 se preconizează procesarea a 30.000 de tone, urmând ca, în fiecare an, creşterea să fie de 15.000 de tone, concomitent cu noile investiţii.

Anul acesta sunt prevăzute 1,5 milioane de euro, fonduri necesare pentru dezvoltarea unui parc auto specializat în colectare. Astfel, cele 25 de locuri de muncă înfiinţate se vor tripla în următorii 2 ani. Green Glass este singura fabrică din Europa de Est ce poate recupera spărturi de sticlă de puritate 99,99%.

***

Emisiunea „Investiţi în România!-Afaceri de succes” se difuzează în direct la TVR Internaţional şi este retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR. Nu uitaţi că poate fi urmărită şi online, pe TVR+.

13:00 Global

Producător Mădălina Rădulescu Vochin

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

 

#tvri