loader
Foto

Investiţia în oameni, cea mai importantă, în opinia antreprenorilor de succes

Dr. ing. Laurenţiu Moldovan, acţionar majoritar al societăţii Rodax din Bucureşti şi Simona Carobene, acţionar majoritar al Fabricii de Mozaic din Ilfov, au fost invitaţii lui Sorin Burtea, miercuri, 26 februarie, la TVRi.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediția emisiunii de miercuri 26 februarie este disponibilă online pe TVR+

Rodax este o companie cu prestigiu, câştigat de-a lungul anilor prin calitate şi profesionalism. Povestea a început în 1993, când firma cu capital privat, 100% românesc, avea ca principală activitate producţia de maşini de ambalat şi instrumentar medical, iar ca obiect secundar cercetare - dezvoltare în ştiinţe fizice şi naturale. Rata de profitabilitate în timp a fost în jurul valorii de 5%. Pornind de la resurse materiale şi financiare situate la pragul minim cerut de lege, societatea a evoluat treptat şi s-a aliniat de fiecare dată, la standardele şi cerinţele pieţei. În prezent, Rodax produce utilaje moderne de extracţie şi procesare a mierii de albine, mese de prezentare şi de lucru, obiecte de mobilier din inox, maşini şi aparate de ambalat, dispozitive medicale.

Fabrica de Mozaic este o firmă cu capital majoritar străin, dezvoltată în parcul industrial Menatwork din Popeşti Leordeni, Ilfov. Gândită şi începută în 2012, ca o întreprindere socială, a fost pusă în practică împreună cu Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor şi cofinanţată din fonduri europene. Societatea are 13 angajaţi şi colaboratori, dintre care zece tineri în dificultate şi trei persoane pentru suport. Producătorul realizează mozaic din gresie, faianţă, piatră sau sticlă în diverse forme, dimensiuni şi cu desene personalizate. Calitatea produselor este recunoscută în România, Bulgaria şi Italia.

***

Emisiunea Investiţi în România!-Afaceri de succes se difuzează în direct la TVRi şi online TVR+. Investiţi în România! este retransmisă şi în Republica Moldova prin postul TVR.

5:00 Antidot la uitare (R)

*Edmond Deda

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)

5:30 Nocturne (R)

Invitată Cerasela Iosifescu

Moderator şi realizator Marina Constantinescu

Regia artistica Aurel Badea

Producător Oana Cucuruzeanu

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri