loader
Foto

„Investiţi în România!”, de 22 de ani alături de antreprenori

Tot ce trebuie să ştie un român din diaspora care îşi doreşte să se întoarcă în ţară şi să înceapă o afacere, dar şi un investitor străin interesat de România se regăseşte în emisiunea realizată de Cristina Leorenţ la TVR Internaţional. Suntem conectaţi la mediul de afaceri în fiecare seară de marţi, de la ora 21.00.

 

Emisiunea realizată şi moderată de Cristina Leorenţ la TVR Internaţional şi-a câştigat, în timp, un loc special în grila de programe a postului ce conectează românii din afara graniţelor de actualitatea românească. Reflectând de peste 20 de ani mediul de afaceri din ţară, dar şi al românilor de peste hotare, „Investiţi în România!” reprezintă o excelentă sursă de informare pentru investitori.

Despre ce oferă emisiunea antreprenorilor din ţară şi din străinătate, despre poveşti de succes şi despre cum încurajează statul posibilii investitori ne spune mai multe chiar Cristina Leorenţ, realizator şi moderator „Investiţi în România!”.

Investiţi în România! – cui se adresează îndemnul din titlul emisiunii?

„Investiţi în România!” este despre oamenii din diaspora care au acumulat experienţă şi au făcut economii, pe care vor să le aducă acasă, de cele mai multe ori pentru că văd viitorul copiilor pe aceste meleaguri, este despre investitorii care privesc spre mediul de afaceri românesc, unul dintre cele mai atractive pentru business din spaţiul comunitar, după cum recunosc chiar ei, este despre românii plecaţi de mulţi ani, pentru care repatrierea nu mai este o soluţie, dar care iubesc să vadă şi partea plină a paharului. Aceştia se bucură să afle informaţii de la TVR Internaţional despre lucrurile bune care dezvoltă ţara care i-a format, investiţiile care aduc locuri de muncă mai bine plătite, infrastructură de transport, de sănătate şi de cercetare care să ne scoată din vremurile care i-au forţat să părăsească ţara.

(w882) CRISTINA L

„Investiţi în România!” este despre oamenii care s-au întors, au strâns din dinţi pentru că au fost copleşiţi de probleme la început, dar au ales să meargă mai departe şi să construiască pentru România! Poveştile acestora se regăsesc în emisiunile noastre.

„Investiţi în România!” este despre îmbunătăţire continuă, respect faţă de profesia de jurnalist şi faţă de telespectatori, este un concept gândit de reputatul realizator de televiziune Sorin Burtea şi, nu în ultimul rând, este despre perseverenţa unei echipe care crede cu tărie în acest îndemn de 22 de ani.

(w882) CRISTINA L

Există o reţetă a succesului general valabilă pentru mediul de afaceri din ţară şi cel din străinătate? Dintre poveştile de succes întâlnite şi prezentate telespectatorilor TVR Internaţional, care sunt primele pe care ni le-aţi aminti?

Mediul de business este diferit în fiecare ţară, chiar dacă suntem parte a familiei europene. Din experienţa noastră, nu există o reţetă general valabilă a succesului, dar există puncte comune în afaceri, care duc la reuşită. Cel mai important este pregătirea, specializarea şi rezistenţa viitorului antreprenor. Investitiorul de categorie mică şi mijlocie care a dezvoltat afaceri plecând de la profesie, de cele mai multe ori nu a dat greş. Bineînţeles, capitalul disponibil şi accesul la finanţare ieftină, calitatea produselor sau serviciilor oferite, concurenţa din piaţă şi capacitatea de adaptare rapidă la schimbări, mai ales în perioade de criză, şi, nu în ultimul, rând partenerii de business, angajaţii, comunitatea şi familia joacă un rol esenţial în crearea unei firme de succes.

De curând, la Repatriot Summit 2023, am întâlnit un român care s-a întors în localitatea Salcea din judeţul Suceava, după 18 ani petrecuţi în Italia, unde a lucrat ca mecanic într-un service auto, apoi a dezvoltat propria afacere în acest domeniu, a investit în imobiliare, într-un hotel la Verona, pentru ca anul acesta să revină în România. Şi nu singur, ci cu soţia şi cei cinci copii născuţi în Italia. Aici, acasă, construieşte un sat de vacanţă pentru străini, ştiind că italienii s-au îndrăgostit de Bucovina.

(w882) CRISTINA L

În peste două decenii de programe în direct, am întâlnit şi am prezentat telespectatorilor din lumea întreagă numeroase exemple de români care au devenit ambasadori pe cont propriu în statele de adopţie sau care au revenit acasă în calitate de angajaţi şi angajatori. În timpul emisiunii s-au pus bazele unor parteneriate şi investiţii care adaugă valoare în economie şi credibilitate televiziunii publice.

În ce măsură încurajează statul român investitorii străini faţă de cei români? Se fac diferenţe?

De curând, am adresat această întrebare unuia dintre invitaţii noştri şi răspunsul a fost foarte clar. Da, au existat mai multe facilităţi pentru investitorii străini de-a lungul anilor, dar acum nu mai sunt diferenţe. Există, însă, ajutoare pentru anumite sectoare sau companii, negociate cu instituţiile europene, aşa cum se întâmplă şi în alte state.

(w882) CRISTINA L

Noi, cei de la „Investiţi în România!”, pledăm ca statul, prin politicile şi formele de sprijin, să facă mai mult pentru alimentul românesc, pentru a asigura securitatea populaţiei, astfel încât să nu mai exportăm materie primă, adică subvenţie, ci produs finit.

***

Eficienţa în administraţie generează investiţii. Este un fapt dovedit în numeroase situaţii şi, în acelaşi timp, tema ediţiei „Investiţi în România!” din 31 octombrie. Emisiunea ce poate fi urmărită de la ora 21.00 la TVR Internaţional cuprinde reportaje şi interviuri ale realizatoarei şi moderatoarei Cristina Leorenţ cu Adrian Veştea – ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Constantin Toma – preşedinte executiv Asociaţia Municipiilor din România, primar Buzău, dr. ing. Julien Bratu – manager Institutul Kaizen România, Ramona Miletic – viceprimar District 11, Viena, Austria, respectiv Magda Popeanu - viceprimar Montreal, Canada.

(w882) CRISTINA L

Antreprenori creativi, afaceri de tradiţie şi investiţii inovative din diverse sectoare economice îşi găsesc loc de exprimare la „Investiţi în România!”. Emisiunea este în direct în fiecare marţi seară, la ora 21.00, la TVR Internaţional.

16:30 Cu ai mei

*Ediţia 5

Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

17:20 Lumina din oameni

*Pricesne 7

Dacă n-ai fi tu, Iisuse !

Realizator Aura Dobre

(redifuzare)

 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, revedem o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

 

#tvri