loader
Foto

“Între oglinzi paralele” și “Maiorul și moartea”, filmele TVR Internațional

O dramă inspirată din opera lui Camil Petrescu și un film polițist inspirat dintr-o  nuvelă semnată de Ion Băieşu sunt recomandările TVR Internaționali pentru cinefili în acest weekend, de la ora 23.00.

 

Filmul românesc la TVRi

Sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 23.00, telespectatorii TVR Internațional pot urmări filmul “Între oglinzi paralele”, o producție a anului 1979, în regia lui Mircea Veroiu, după un scenariu semnat tot de el.

Cu Ion Caramitru, Ovidiu Iuliu Moldovan, George Constantin, Elena Albu și Dorel Vişan în rolurile cheie, filmul este o dramă inspirată din proza lui Camil Petrescu: "Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război", "Patul lui Procust", "Jocul ielelor".

(w500) Intre ogli

Pelicula spune povestea a doi tineri intelectuali, prieteni apropiaţi, ale căror vieți sunt bulversate de izbucnirea războiului şi de conştientizarea divergenţelor lor de opinie asupra problemelor sociale şi politice ale naţiunii la momentul respectiv.

În anul lansării, filmul a primit mai multe premii ACIN, printre care premiul pentru imagine – Călin Ghibu, decoruri – Ştefan Antonescu, montaj – Yolanda Mântulescu și o diplomă de onoare - Elena Albu.

***

Duminică, 9 decembrie, de la ora 23.00, TVR Internațional difuzează filmul “Maiorul și moartea”, regizat de Alexandru Boiangiu și lansat în anul 1967.

În rolurile principale îi veți regăsi pe Gheorghe Dinică, Vasilica Tastaman, Marin Moraru, Ştefan Mihăilescu-Brăila.

(w500) Maiorul si

Film poliţist, pelicula este o adaptare a nuvelei cu acelaşi titlu de Ion Băieşu. Lângă Ploieşti e descoperit cadavrul unei fetiţe, ascuns într-un geamantan. În casa în care locuia fetița fusese spart un seif şi sustrase trei casete cu aur şi bijuterii. Cercetările îl conduc pe maiorul de miliţie Tache pe urmele bătrânului spărgător Solomonică, fost gangster internaţional. Acesta promite că îl ajută pe maior să-i prindă pe complicii săi, cu condiţia să-i fie redusă pedeapsa. Însă Tache refuză, deşi ştie că Solomonică va căuta să se răzbune. Şi primele semne nu întârzie să apară. În fiecare zi, Tache primește scrisori de ameninţare cu acelaşi conținut: "Salutări, pe curând, Moartea".

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”, o ediție despre conservarea valorilor culturale românești

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

Luni, 29 aprilie, de la ora 19:00, revedeți o ediție a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră”, la TVR Internațional.

 

#tvri