loader
Foto

„Între chin și amin”, la TVR Internațional

Sâmbătă, 20 mai, de la ora 23.00, TVR Internațional difuzează drama românească „Între chin și amin” (2019), regizată de Toma Enache.

 

În rolurile principale: Vali V. Popescu, Constantin Cotimanis , Ana Pârvu, Kira Hagi, Cezara Dafinescu

(w882)

Tase Caraman, un tânăr compozitor care se întoarce de la studii din Viena, este arestat la scurt timp după logodna cu iubita lui, Lia, şi aruncat în iadul închisorii din Pitești, unde un amplu experiment de reeducare prin tortură este în plină desfășurare.

(w882)

Oribilul experiment comunist, copiat după modelul sovietic, este condus de temutul Ciumău, comandantul închisorii. Compozitorul supraviețuieşte torturilor de neimaginat datorită credinței lui neclintite şi, după eliberare, compune "Odă lui Dumnezeu".

„Biografiile personajelor principale înglobează lucruri teribile, trăite de mii de deținuți politici din perioada comunistă, însă conțin şi esența unor caractere unice şi extrem de puternice. Intenția mea a fost să arătăm că există o altă lume dincolo de această lume concretă, o lume suprasensibilă, cu valori transcendente (dragostea, Dumnezeu, binele), că există o valoare superioară vieții, care are ca efect tocmai triumful acesteia, atunci când totul pare pierdut.” (Toma Enache)

Filmul a primit 51 de premii internaționale.

***

Surse: program TVR, aarc.ro

Credite foto: aarc.ro, cinemagia.ro

***

Mai multe informații despre filmele programate la TVR aflați aici.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri