loader
Foto

Galerie foto

„Întâlnirile TVR MOLDOVA”: Stela Popescu, Doamna Teatrului de Revistă

Luni, 12 decembrie, la ora 18.00, la Chișinău a fost invitată una dintre cele mai populare și iubite artiste din spațiul românesc, celebra actriță de origine basarabeană Stela Popescu.

 

TVR MOLDOVA în colaborare cu Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” din Chișinău a organizat a doua ediție a proiectului „Întâlnirile TVR MOLDOVA”.

Pe scena Teatrului Naţional „Satiricus I.L. Caragiale”, actrița Stela Popescu a susţinut un recital și a purtat o discuție de suflet cu actorul, regizorul şi scenaristul Alexandru Grecu.

„Stela Popescu este o mare actriță a generației de aur a României, care a pus bazele teatrului de revistă. Mai mult decât atât, ea a readus teatrul de revistă în atenția spectatorului din Moldova. Emisiunile cu participarea ei erau o noutate pentru noi, cei din Basarabia. Acel teatru văzut la TVR cu participarea doamnei Popescu a pus baza lansării unui teatru de miniaturi la televiziunea națională din Chișinău, prin 1985. Datorită acelui teatru a apărut o generație de actori: Gheorghe Urschi, Gheorghe Pârlea, Mihai Curagău, precum și subsemnatul. Datorită emisiunilor televizate, dar și a spectacolelor cu participarea Stelei Popescu, au apărut mulți umoriști, aici, în Republica Moldova”, aminteşte Alexandru Grecu.

(w882) Stela Chis

Pe durata seratei culturale, spectatorii i-au adresat întrebări Doamnei Teatrului de Revistă.

(w882) Stela Chis

***

Stela Popescu este Doamna Teatrului de Revistă din România, actriţă de teatru, film şi televiziune.

(w882) Stela

A realizat cupluri celebre cu actorii Ştefan Bănică şi Alexandru Arşinel.

Este de origine din satul Slobozia – Hodorogea, raionul Orhei. În 1940, tatăl ei a fost deportat în Siberia și, împreună cu mama, viitoarea artistă se refugiază în România, la Braşov.

La cei 80 de ani ai săi, Stela Popescu are în palmares mii de spectacole de teatru, zeci de filme și o contribuție esenţială la tezaurul teatrului radiofonic românesc.

Stela Popescu este deținătoarea Ordinului național „Steaua României” în grad de cavaler, pentru dragostea și talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale. Este și deținătoarea titlului onorific „Artist al Poporului” în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite, pentru succese remarcabile în activitatea de creație și contribuție substanțială la dezvoltarea relațiilor culturale dintre România și Republica Moldova.

(w882) Stela

***

Proiectul „Întâlnirile TVR MOLDOVA” înseamnă o serie de evenimente culturale, în cadrul cărora personalitățile de referință ale culturii spațiului românesc vin în fața publicului de la Chișinău, pe scena Teatrului Naţional „Satiricus I.L. Caragiale”. Accesul spectatorilor este gratuit, iar intrarea este posibilă doar în baza unei programări prealabile la telefon (022) 20 28 90 sau (+373)  69368274.

TVR MOLDOVA își propune ca aceste întâlniri să devină o frumoasă tradiție pentru publicul din Republica Moldova.

***

Teatrul Naţional „Satiricus I.L. Caragiale” a fost fondat în 1990 de Alexandru Grecu.

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

2:00 Miturile comunismului

Producători: Raluca Rogojină, Roxana Tarhon

Editor coordonar emisie Luminița Iordănescu

(redifuzare)

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

 

#tvri