loader
Foto

Întâlnirile TVR Internaţional - Londra

TVR Internațional este extrem de interesat de problemele şi activitatea diasporei. Miercuri, 8 martie, de la ora 21.00, v-am prezentat un reportaj de la prima întâlnire a TVRi, la Londra, cu membri ai comunităţii româneşti din Marea Britanie.

 

Actualitatea TVRi

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În ultimii ani, asociaţiile româneşti din străinătate au reuşit să-şi facă vizibilă prezenţa  în mediile în care s-au integrat.

Multe dintre activităţile în domeniile cultural, economic ori chiar strategic ale acestor asociaţii sunt prezentate în reportaje, într-o pledoarie în favoarea capacităţilor românilor stabiliţi în afara graniţelor ţării natale.

(w882) Londra

Prima întâlnire a TVR Internaţional cu membri ai comunităţii româneşti din Marea Britanie, cu presa de limbă română din Londra și cu asociaţii româneşti, eveniment organizat în colaborare cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, a fost mai mult decât un succes.

(w882) Londra

În ciuda vremii nu tocmai prietenoase, tipic londoneze, a oboselii după o zi de muncă, a distanţelor deloc de neglijat, participarea a fost peste aşteptări.

(w882) Londra

În Marea Britanie sunt circa 225.000 de români înregistraţi cu forme legale de muncă, dar şi peste 200.000 fără acte. Statutul legal al românilor care muncesc acolo urmează să fie stabilit în perioada negocierilor de ieșire a Marii Britanii din UE, adică până în 2019-2020.

(w882) Londra

***

Cristina Leorenţ, director TVR Internaţional
Am vrut să vă știm părerile, ce așteptări aveţi, ce vă doriţi, dacă vă uitaţi la noi, dacă vă uitaţi pe satelit sau dacă vă uitaţi pe online. Sunt aici să vă ascult, să învăț și să pun în practică în programele televiziunii române, ale TVR Internațional, dorințele, așteptările și poveștile dumneavoastră.

George Stâncanu, „My Romania Community”
E un pic cam greu câteodată să ne împărțim în aglomerația Londrei, dar și în competiția existentă aici.

Bogdan Cronț, reprezentant grup online ”Români în Londra”
Nu suntem o comunitate în sensul în care este cea din Spania sau din Italia.

Alina Balaţchi, cofondator aplicație online MyRo
Fiecare român este un ambasador al României.

Veronica Costache, “Școala românească”
Am înfiinţat o şcoală românească pentru copiii români, îi formăm, tocmai în ideea să nu uite limba română și să păstreze identitatea culturală românească.

George Beţianu, om de afaceri
Ar trebui să facem ceva pentru turismul românesc. Dacă fiecare dintre românii din afara graniţelor ar trimite un turist pe lună în ţară, ar fi o mare schimbare în România, s-ar crea locuri de muncă.

Adina Buzașu, economist BERD, coordonator Fundaţia CAESAR Londra
Noi am încercat prin Fundaţia CAESAR să ţinem o legatură foarte strânsă cu România şi să desfăşurăm acţiuni de promovare a unei imagini pozitive a ţării.

Mai multe declaraţii, într-un reportaj de la eveniment – miercuri, 8 martie, de la ora 21.00 la TVR Internaţional.

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

14:55 Vorbeşte corect!

Producători şi realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri