loader
Foto

Incursiune în lumea viciilor, într-o adaptare de Silvia Roman după Teodor Mazilu, duminică la TVR

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă spectacolul cu piesa „Acești nebuni fățarnici”, o coproducție TVR – Teatrul Arte dell’Anima, adaptare de Silvia Roman după Teodor Mazilu. Duminică, 26 noiembrie, de la ora 20.00 pe TVR3 și de la ora 23.00 pe TVR Internațional.

 

O coproducție TVR – Teatrul Arte dell’Anima, „Acești nebuni fățarnici” este o incursiune în lumea escrocheriei, a ciubucurilor și a viciilor.

Din distribuție fac parte Irina Cojar – Camelia, Crina Lință – Silvia, András Demeter – Iordache, George Rotaru – Dobrișor, Laur Drăgan – Omul cu capul în nori. Regia și scenografia sunt semnate de Silvia Roman.

Spectacolul prezintă într-o dinamică agilă, îmbibată de absurd, ipocrizia și prostia.

(w882) Acesti neb

 

La prima vedere, protagoniștii nu par a fi „nebuni”. Aceștia își doresc să trăiască bine, au nevoie de dragoste și concep felurite combinații, unele destul de iscusite, pentru a-şi realiza planurile. Ei vor să trăiască „după cum îi taie capul”, satisfăcându-și pofte efemere şi interese meschine, în afara oricăror reguli. Au sau nu un ideal?

Omul se pierde tot mai mult în realități virtuale, astfel că evoluția speciei noastre este pusă sub semnul întrebării. Rămâne de văzut ce mai rămâne din principiile etice și morale de odinioară.

Într-o lume în care totul se întâmplă pe repede înainte, secolul vitezei, cum este numit, vino să privești din afară o lume guvernată de haos și vicii. Fii și tu spectator în „Absolut!”

„O comedie actuală pe tema ipocriziei. O satiră a unei societăți plastifiate clădite pe minciună, parvenism, manipulare, unde consumerismul este ridicat la rang de artă și unde valorile umane sunt răsturnate voit fără pic de empatie. Un univers hilar, schițat îndeaproape de cele opt personaje - martor. Spectatori ai propriilor lor vieți lipsite de faimă și culoare. O lume croită artificial, de tipare standardizate, vulnerabile în fața îndoctrinării mass-mediei. Real versus virtual. Aparență sau esență. Cuibul escrocilor mărunți sau cuibul nebunilor fățarnici, cadrul propice exploatării tuturor sentimentelor „rentabile" precum dragostea, invidia, ura, frica”, spune Silvia Roman, regizoarea piesei.

(w882) Acesti neb

**

Organizatori producție:

Elena Martonos

Marius Flonta

Montaj:

Cornel Tudorache

Colorizare:

Mihnea Biciusca

PPS:

Cornel Ciuleanu

Compoziție muzicală și versuri:

Bogdan Balea

Light design spectacol:

Alexandru Biberi

Producție insert video:

Stefan Balea

Director de imagine:

Aurel Pitigoi

Regie de montaj:

Silvia Coman

Regia tv:

Silviu Jicman

Regia artistică, scenografie și adaptare scenariu:

Silvia Roman

Producător:

Diana Dumitru

Producător coordonator:

Demeter Andras Istvan

***

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

23:25 Istorii de bun gust

Realizator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

0:15 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

O istorie care nu se învaţă la şcoală

*Caractere. Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti.

*Anita Nandriș-Un monument al rezistentei anticomuniste

Redactor Doina Teodoru

Producător Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(redifuzare)

 
„Timişoara 2023 la nesfârşit”, călătoria continuă la Televiziunea Română

TVR transmite, în calitate de partener oficial, programele care încheie „Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii”

"Prezenţe româneşti" cu prof. dr. Diana Ionescu

publicat: miercuri, 06 decembrie 2023

Miercuri, 6 decembrie, de la ora 22:00, la TVR Internaţional, sub genericul "Prezenţe româneşti", am revăzut-o pe prof. dr. Diana Ionescu, ...

”Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri”, documentare cu subtitrare în limba engleză, difuzate la TVR Internaţional

Scriitoarea Adriana Babeți şi o echipă de oameni pasionați de istoria Timişoarei ne aduc în atenţie poveștile și locurile uitate sau neștiute ...