loader
Foto

Seară de teatru la TVR: „Minetti”, de Thomas Bernhard

„Minetti”, de Thomas Bernhard, spectacol preluat de la Teatrul Mic din Bucureşti, este propunerea Casei de Producție TVR  pentru duminică, 25 februarie. De la ora 20.00 pe TVR3 și de la ora 23.10 pe TVR Internațional. Piesa este difuzată și la TVR Cultural miercuri, 21 februarie, de la ora 22.00.

 

„Minetti”, de Thomas Bernhard, spectacol preluat de la Teatrul Mic din Bucureşti

Regia și adaptarea TV: Anca Ovanez Doroșenco

Traducerea: Adriana Popescu și Sanda Munteanu

În ajunul Anului Nou, într-un mic hotel ajunge un actor. Ne va spune povestea lui și ne va vorbi despre visul de a-l juca pe Regele Lear.

Scriitorul austriac Thomas Bernhard a creat spectacolul pentru un actor din generația lui, Bernhard Minetti.

În distribuțieOctavian Cotescu, Tatiana Iekel, Jean Lorin Florescu, Nicolae Ifrim, Ioana Pavelescu, Dinu Manolache, Constantin Dinescu, Dinu Ianculescu, Jana Gorea, Andrei Codarcea, Florin Vasiliu, Stamate Popescu, Doina Şerban, Nicolae Dinică, Vasile Pupeza, Sorin Medeleni, Ileana Dunăreanu, Elena Pop, Monica Ghiuță, Valeria Seciu, Liana Ceterchi.

(w882) Minetti

Redactor: Lucia Hossu Longin

Scenografia: George Doroșenco

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR.

4:00 Iancu Jianu Haiducul

Film * România, 1981

Regia Dinu Cocea

Cu: Adrian Pintea, Cornel Coman, Emanoil Petruţ, Stela Furcovici

Aventuri. Ţara Românească, începutul secolului al XIX-lea. Iancu Jianu se alătură haiducului Mereanu şi începe lupta pentru răsturnarea regimului fanariot. După ce scapă de spânzurătoare, datorită Tincuţei, care-l ia de soţ, şi este iertat după obiceiul pământului, Iancu încearcă să se reîntoarcă în lumea boierească. Cum însă nu mai poate duce acest fel de viaţă, el se alătură cetei mari a lui Tudor.

Redactor Marian Nicola

Drepturi online: simulcast cu emisia TV, exclusiv pe site-ul tvrplus.ro

5:35 Românii universali (R)

*Mircea Tudor-inventatorul care a cucerit lumea

Mircea Tudor este romanul care a construit celebrul Roboscan, un scanner de securitate pentru camioane, care poate detecta arme, droguri sau alte materiale periculoase in cateva secunde. Impreuna cu o intreaga echipa de cercetare pe care a stiut sa o construiasca, sa o motiveze si sa o pastreze chiar si in anii de cumpana, Mircea Tudor a castigat marele premiu la Salonul de inventica de la Geneva in 2009 cu Roboscan.

Dupa doar 4 ani a castigat din nou Marele premiu cu un scanner complet automatizat de avioane, fiind singurul inventator din lume care a fost premiat de doua ori la prestigiosul Salon. Tot el a pus bazele unui Centru de cercetare aplicativa, care este o veritabila scoala pentru tinerii cercetatori romani.

Astazi, scannerele de camioane si de avioane inventate de o companie romaneasca ajuta la prevenirea traficului ilegal de persoane sau de obiecte periculoase in multe tari din lume.

In aceasta editie a emisiunii Romani Universali veti afla povestea unui roman care si-a dedicat viata si banii, muncii de cercetare, ajungand sa creeze o tehnologie unica in lume, cu un imens impact in viata comunitatilor. Veti afla ce sacrificii a facut si cum a crezut intr-un proiect pe care multi inaintea lui l-au considerat utopic.

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

(Reluare)
 
Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: Turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea se difuzează ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor | VIDEO

Ediţiile speciale au putut fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur ...

 

#tvri