loader
Foto

Galerie foto

În lumea tobelor cu Mihai Bubu Cernea, marţi la “Lumea şi Noi”

Marţi, 26 aprilie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional, v-am prezentat povestea lui Mihai Bubu Cernea, care a crescut muzician în lumea concertelor Sfinx Experience, trupa părinţilor săi.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+

De mic copil, Bubu a călătorit cu camionul de scule Sfinx Experience, trupa părinților săi Mișu Cernea și Crina Mardare. Un cadru familiar, punând la socoteală și tobele, din spatele cărora asista mereu concertele. Și tot de mic a fost implicat direct în show, spre marea sa bucurie. Un copil precoce și pentru emisiunea TVR „Kiki Riki Miki”, prin care a ajuns pe marea scenă „Eurovision Junior” de la Copenhaga.

(w882) Mihai Bubu

În România, a început profesionalizarea cu X-Plod, în paralel cu liceul de muzică. În timpul unei școli de vară la celebrul Berklee College of Music din Boston, este evaluat și este invitat să se înscrie; ocazie uriașă căreia nu-i dă curs, e abia în clasa a X-a și vrea să ia bacalaureatul acasă. O opțiune foarte bună, se va vedea ulterior, pentru că va fi cooptat într-o telenovelă pentru tineret a cărei acțiune se desfășoară în jurul unui grup pop-rock – Lala Band.

(w882) Mihai Bubu

Face pasul logic spre admiterea la Conservator, unde ia cu 10, dar în curând abandonează, fiind prins până peste cap cu trupa teleplay-ului TV care concerta deja peste tot în țară. În schimb, nu ratează selecția europeană Berklee de la Oslo și ajunge student la cel mai renumit colegiu de muzică pop din lume. Cu profesori ca Jordan Ruddess (foto), Rod Morgenstein ori Henrique de Almeida, va absolvi secția Performance la percuție cu Summa Cum Laude.

(w882) Mihai Bubu

Când toată lumea se aștepta să rămână în America, ca atâția alți absolvenți de muzică români, Bubu se grăbește să revină acasă. Dar păstrează legătura cu foștii colegi și formează o trupă prin corespondență. Primul concert s-a consumat la Arenele Romane în toamna trecută, au apărut și primele angajamente, iar Bubu a rămas astfel, și prin alte colaborări peste ocean, în muzica internațională. Cum veți vedea în emisiune, nu oricum.

(w882) Mihai Bubu

Realizator Doru Ionescu

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

10:00 Agrostrategia

Producător Vlad Macovei

10:50 Smart Diaspora

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri