loader
Foto

Galerie foto

Ileana Popovici, vineri la "Lumea și noi"

În ediția din 9 mai, la "Lumea și noi" v-am prezentat o doamnă a Televiziunii Române!

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Absolventă de Conservator, a crescut în casă de preot, înconjurată de muzică. A fost colegă cu viitori mari muzicieni români precum Eugen Ciceu, Gheorghe Zamfir, Benone Sinulescu, Sergiu Zagardan, Laurenţiu Băcanu şi lista e lungă. Dar cel care a influenţat-o cel mai profund în viitoarea ei profesie a fost Richard Oschanitzky, pentru mulţi contemporani un geniu, de unde standardele ridicate care au urmărit-o în carieră.

Imaginile de arhivă cu Ileana cântăreaţă de muzică uşoară şi bossanova abundă în arhivele TVR, la înregistrarea unor melodii fiind acompaniată de formaţii ca Modern Grup, Sincron, Roşu şi Negru, orchestra RTV condusă de Sile Dinicu şi, nu în cele din urmă, Tentetul lui Oschanitzky. 

În paralel, cunoaşte lumea filmului atât ca actriţă, cât şi ca ilustrator muzical. Dintre filmele artistice în care a jucat menţionăm doar „Reconstituirea”, „Paraşutiştii”, „Zodia fecioarei”, „Accident”, „Filip cel bun”, „Mihail, câine de circ”, „Independenţa României”. Pentru acesta din urmă, ilustratorul muzical Ileana Popovici a descoperit în arhive un vechi cântec din popor, căruia i-a redat adevărata strălucire.

În 1990, Ileana începe la TVR seria de emisiuni de weekend „Bună dimineața”, colaborând intens şi la „Video magazin”; a constituit astfel una dintre cele mai agreabile prezențe ale postului public! După pensionare s-a recăsătorit şi s-a stabilit la San Remo, dar a continuat să colaboreze, sub orice formă, cu TVR (în special postul Internaţional)! Una dintre Doamnele fără vârstă ale Televiziunii Române.

***

Emisiunea poate fi urmărită în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

10:50 Smart Diaspora

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri