loader
Foto

Galerie foto

Hans Knall, un nou început la Koln, vineri la “Lumea şi noi”

Vineri, 17 octombrie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional, a fost Hans Knall, un muzician originar din Alba Iulia şi cunoscut pentru stilul experimental şi aţi aflat povestea lui din Germania.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+
Muzician pop-rock (compozitor, chitarist, claviaturist) din Alba Iulia, de origine germană, Hans Knall n-a intenţionat niciodată să plece din ţară, obţinând în anii ’70 - ’80 succese importante cu formaţii ca Mass Media ori Raid, întotdeauna la limita muzicii cu expresia nouă, cu experimentul. O melodicitate ciudată, dar plăcută, în acord cu versurile uneori încifrate.

În primii ani ’90, Hans îşi clarifică deja un stil recognoscibil – ca să nu spunem unic – şi astăzi. O jumătate de disc la Electrecord este primul pas înainte în libertate, după care încearcă un alt gen de desprindere, spre mijlocul deceniului, stabilindu-se la Stuttgart. În paralel lucrează în ţară: un disc proiect cu grupul Kappa, girat de Mihai Pocorschi, nu apucă să fie editat, în contextul transformării showbiz-ului românesc.

(w882) Hans Knall

Pe de altă parte, trioul Hans Knall (cu Gabi Şuster şi Alik Dascălu) înregistrează din plin şi va primi girul casei de discuri Alpha Sound pentru albumul – casetă “By the Frontiers”. Knall revine în ţară cu forţe proaspete – basistul Johann Hentz (din proiectul german Empty Pockets), tot român, îl va însoţi în grupul Eminenţa Cenuşie, cu care înregistrează un nou material discografic – “Dubla magie” (un concept de Nicoleta Bărbat).

(w882) Hans Knall

De cinci ani Hans s-a relocat la Koln, un oraş pe care îl consideră mai potrivit pentru muzica sa; în premieră, emisiunea pune în undă noile încercări de studio cu Vlad Ferariu. Pe de altă parte, ediţia recuperează arhive inedite cu Mass Media, Raid, Empty Pockets, Mircea Florian şi românii Electroshock (stabiliţi în acelaşi oraş). La ei va fi şi ultima staţie din Koln a poveştilor cu cântec, după un survol al nordului Europei.

Un nou sezon "Lumea şi noi", din 6 octombrie! Fii mândru de românii pe care ţi-i prezintă TVR Internaţional!

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producător Florenţa Dăscălescu

16:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

 
 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

„Biografii necesare”. Costel Iacob: Eu m-am eliberat de volum şi am lucrat cu lumina. Pentru mine, sculptura nu este doar formă, ci şi mişcare, goluri, umbre, aer

La „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait discută cu sculptorul Costel Iacob: la TVR Cultural, duminică, 28 aprilie, iar la ...

 

#tvri