loader
Foto

„Grăbeşte-te încet”, o comedie cu o distribuţie de aur

TVR Internaţional  a programat duminică, 26 iulie, de la ora 14:00 şi în reluare de la ora 00:40, filmul „Grăbeşte-te încet”, regia Geo Saizescu.

 

Filmul românesc la TVRi

Filmul a fost realizat în 1982, după un scenariu de Ion Băieşu.

Cartea de vizită a regizorului Geo Saizescu este, în plus, o garanţie a bunei-dispoziţii aduse de această comedie cu titlu de proverb latin: Festina lente!

Din filmografia lui Geo Saizescu: Doi vecini, Balul de sâmbătă seara, Dragoste la zero grade, Un surâs în plină vară, Păcală, Secretul lui Nemesis, Secretul lui Bachus, Eu, tu şi Ovidiu şi Astă seară dansăm în familie.

În comedia „Grăbeşte-te încet” îl cunoaştem pe Viorel, un bărbat veşnic grăbit, mai ales la volan, care accidentează un pieton ciudat: un tânăr aiurit care merge pe mijlocul străzii. Este un tânăr globe-trotter (interpretat de Radu Gheorghe).

După ce, iniţial, fuge de la locul faptei, şoferul se întoarce, dar nu-şi mai găseşte victima. Însă tânărul accidentat reapare în viaţa eroului cu a cărui fiică începe o relaţie de dragoste, iar de aici apar tot felul de încurcături dramatice şi comic-sentimentale.

În distribuţie: Dem Radulescu, Stela Popescu, Radu Gheorghe Sebastian Papaiani, Tamara Buciuceanu, Geo Saizescu, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Vasilica Tastaman, Ileana Stana Ionescu, Tania Filip, Ştefan Tapalagă, Nae Lăzărescu, Nicu Constantin, Mihai Mălaimare.

Foto: Zoltan Lorencz

0:10 Istorii cu tâlc

*Iurie Matei: “Am înţelepciunea de a avea răbdare şi a munci”

Sentimentul de singurătate l-a făcut să devină artist, iar calitatea de a fi foarte muncitor l-a ajutat în acest parcurs. Sunt confesiunile artistului plastic Iurie Matei, invitat la ISTORII CU TÂLC. Pictorul a mai vorbit despre copilărie, părinţi, familie, mentori, relaţia cu fratele mai mare, poetul Valeriu Matei, revenirea din Olanda și artiştii tineri de azi.

Moderator Anatol Guzic

Producător Adriana Goraş

1:10 Ediţie limitată

Prezintă Marius Constantinescu

Producător Bianca Sărăţeanu

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri