loader
Foto

Terapia prin alimentaţie, dans şi muzică, la „Un doctor pentru dvs.”

Săptămâna 25-28 aprilie o dedicăm graţiei şi echilibrului, dar şi metodelor terapeutice de prevenire şi recuperare medicală după orice tip de traumatism. De luni până joi, de la ora 18.30, la TVRi!

 

Irninis Miricioiu
Sorin Sîrbov
Ana Maria Ghiur

Luni 25 aprilie

Irninis Miricioiu ne avertizează - Atenţie la sănătatea ta! Medicina de urgenţă nu înseamnă doar rezolvarea rapidă a tuturor traumatismelor care apar la Unitatea Primiri Urgenţe, ci şi un sistem de activităţi medicale complexe care presupune cunoaşterea aprofundată a întregii simptomatologii a fiecărui pacient.

În prima parte a emisiunii, dr. Bogdan Opriţă, medic primar în medicina de urgenţă, Şef Departament UPU, Coordonator SMURD Bucureşti, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, ne-a explicat cum se desfăşoară activitatea în unitatea de primiri urgenţe.

În partea a doua a fost invitat dr. Radu Dop, medic primar chirugie generală, specialist în chirurgie laparoscopică. Acesta ne-a introdus în medicina integrativă, acea latură a medicinii care înglobează toate formele de diagnostic şi tratament, de la medicina clasică până la terapia prin spiritualitate, în scopul vindecării bolnavului pe toate nivelele lui, biologice, fizice, mentale şi psihologice.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marţi 26 aprilie

Sorin Sîrbov are ca prim subiect afecţiunile paratiroidei şi discută cu dr. Ileana Marinescu, medic primar endocrinolog, doctor în ştiinţe medicale, Institutul Naţional de Endocrinologie C. I. Parhon.

Unele dintre glandele extrem de importante prin funcţia lor sunt paratiroidele, cele care controlează metabolismul calciului şi al fosforului, sub influenţa directă a hormonilor hipofizari şi tiroidieni. Activitatea lor influenţează atât dezvoltarea ţesutului osos şi a oaselor cât şi funcţia rinichiului de absorbţie a calciului.

Al doile subiect pe care îl are în vedere în această ediţie este despre chirurgia anomaliilor dento-maxilare. Medicina dentară actuală a evoluat extreme de mult şi în domeniul reconstrucţiei anomaliilor dento–maxilare, cauzate fie genetic fie de traumatisme severe la acest nivel.

Invitat este dr. Alexandru Bucur, medic primar chirurgie oro- maxilo-facial, doctor în ştiinţe medicale, șeful secţiei Clinice Universitare de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială a Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” din București, decan al Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Domnul profesor avertizează că: O problemă dificilă de conduită terapeutică o reprezintă anomaliile asociate, la care pacienţii prezintă un prognatism mandibular anatomic şi totodată un retrognatism maxilar. Astfel, aproximativ 18%-20% dintre pacienţii cu creştere exagerată a mandibulei asociază şi deficit de dezvoltare a maxilarului.”

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.


Miercuri 27 Aprilie

Ana Maria Ghiur vorbeşte despre premierele din cardiologie cu dr. Rodica Niculescu, medic primar medicină internă, competenţă cardiologie intervenţională, Şef Laborator Cateterism Cardiac.

Una din premierele din sistemul medical cu care se mândreşte România este şi aplicarea unei tehnici minim invazive noi - de montare a două endoproteze aortice - una în prelungirea celeilalte, pentru a reda vasului de sânge calibrul necesar şi stabilitatea peretelui acestuia, astfel încât sângele să fie condus la toate organele corpului, în acest caz, de la diafragmă în jos.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi 28 aprilie

Sorin Sîrbov ne-a adus la cunoştinţă, împreună cu dr. Alina Stoica, nutriţionist, cât de mult contează pentru organism alimentaţia.

Pentru menţinerea sănătăţii şi a stilului de viaţă optim pentru buna funcţionare a organismului, în puţinul timp liber pe care ni-l oferă societatea, în fiecare zi, trebuie să facem alegerea celei mai potrivite alimentaţii în funcţie de necesităţile impuse de metabolism.

Pe lângă această temă, am discutat şi despre terapia prin mişcare şi dans cu dr. Georgiana Tache,  medic primar recuperare, medicină fizică şi balneologie, Şef de lucrări, Doctor în Ştiinţe Medical, Şef Departament Recuperare.

Pe 29 aprilie sărbătorim Ziua Mondială a Dansului. Este o zi pe care o dedicăm graţiei şi echilibrului. Dar şi metodelor terapeutice de prevenire şi recuperare medicală după orice tip de traumatism.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

 

**

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă.  În prezent, deține mai multe clinici, laboratoare de analize medicale și cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară. Cu o suprafață totală de 23.000 de mp și o capacitate de 402 de paturi, Spitalul SANADOR pune la dispoziție o gamă complexă de specialități medicale și chirurgicale și  blocuri operatorii dotate la standarde europene. Număr de contact 021.9699; e-mail: frontdesk@sanador.ro sau pagina de Facebook.

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: Număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro 0733.045.855 sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322. 40.04

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021 492.04.42

(w100) FlorăriaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16

 

23:15 PHOENIX. HAR/JAR

1:05 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

*Best of

Invitată Doina Cosman

Emisiune de Eugenia Vodă

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri