loader
Foto

Galerie foto

“Filmmaker” cu Delia Antal, la “Lumea și Noi”

Marți, 21 iunie, de la ora 21.00, la TVR Internațional a fost prezentă Delia Antal, scenarist, regizor, actor şi...chiar producător în Londra.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Delia Antal  locuieşte şi lucrează la Londra din 2004. Aici a reuşit chiar prin propria firmă, “contact 28 films.ltd.”, să producă un lungmetraj de succes.

Ea a scris, regizat şi jucat în propriul film: D’ORA, bazat pe volumul autobiografic “D’ORA: imigranta româncă”.

A mai jucat în filmul britanic “Nice Guy”, iar în pelicula “Veer” a jucat alături de actorul indian Salman Khan. De asemenea,  a apărut în câteva roluri şi pe scenele teatrelor din Londra. În filmografia ei mai găsim un film indian (“Jhootha Hi Sahi”), unul britanic, dar şi apariţia în câteva producţii de televiziune.

(w882) Delia Anta

Volumul „D’ORA”, lansat pe data de 26 ianuarie 2011, la Londra vorbeşte despre imigrare şi discriminare şi este inspirat din întâmplările reale ale Deliei şi ale unor oameni care au avut curajul să-şi construiască o altă viaţă dincolo de graniţele României.

Delia Antal s-a născut şi a crescut la Zalău, iar visul ei a fost întotdeauna să fie o vedetă de film. În 2004, de îndată ce şi-a luat diploma în economie, Delia s-a mutat la Londra, unde a schimbat tot felul de locuri de muncă. A pornit să cucerească o lume nouă şi chiar a reuşit. A suferit enorm la început, totul i s-a părut atât de gri, trist, se întreba ce caută ea acolo aşa cum scrie în volumul autobiografic: “credeam că Londra e un mic Paradis, dar pe tot acest traseu văzusem o Londra cu mult mai urâtă, ca orice oraş din România. Şi nicio secundă nu îmi trecea prin cap că greul şi disperarea erau destinul meu pentru început, ca mai apoi să se transforme, la insistenţele mele şi muncă de câine, într-o viaţă de Paradis.”

(w882) Delia Anta

În vara anului 2008, Delia a participat în cadrul programului intensiv de cinci săptămâni de actorie în Los Angeles, la “The Meisner Center”, iar la întoarcerea la Londra şi-a deschis propria firmă de producţie de film. În prezent, este implicată în mai multe proiecte importante, printre care şi un documentar despre emigraţia română.

Întâlnirea cu Paul Lister, iniţiatorul documentarului de succes “Wild Carpathia” şi un mare admirator şi iubitor al României a fost determinantă pentru Delia.

(w882) Delia Anta

Reportaj de Irina Ifrimache şi Sorin Chivulescu

Editor imagine Dragoş Oproiu

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci şi Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri