loader
Foto

Galerie foto

Filmele weekendului, la TVR Internațional

În weekendul de 22-23 decembrie, de la ora 23.00, la TVR Internațional puteți urmări două filme românești care au în distribuție mari actori ai cinematografiei noastre.

 

Filmul românesc la TVRi

Sâmbătă, 22 decembrie, de la ora 23.00, vă dăm întâlnire cu Mihai Filip, Mircea Albulescu, Gheorghe Cozorici, protagoniștii producției “Prea mic pentru un război atât de mare”, în regia lui Radu Gabrea.

Filmul este o dramă, realizat după o nuvelă de Aurel Petri. Orfanul Mihai, copil de trupă crescut de regiment, pleacă pe front să-şi caute prietenul cel mai bun, despre care nu ştie că a fost ucis. Ajuns în linia întâi, în plin iad, băiatul uită de jocurile copilăriei şi trece prin experienţe care-l maturizează înainte de vreme.

(w882) Prea mic p

Filmul a luat premiului Juriului la Festivalul de la Locarno 1971.

Duminică, 23 decembrie, de la ora 23.00, telespectatorii TVR Internațional au întâlnire cu Margarita Lozano, Sidonia Manolache, Ilarion Ciobanu, în “Baltagul”, o producție a anului 1969, în regia lui Mircea Mureșan.

Filmul, ecranizare a romanului omonim de Mihail Sadoveanu, este o dramă. Când bărbatul ei, cioban, dispare în împrejurări misterioase, Vitoria Lipan reface drumul parcurs de el cu turmele de oi şi află adevărul: Nichifor a fost ucis chiar de cei pe care-i credea aproape. Cu îndârjirea specifică unei femei de la munte, Victoria nu se dă bătută până nu-şi face dreptate.

(w882) Baltagul -

13:00 Tradiţii

*Ion Buldumea

Prezentator şi producător Tatiana Slivca

(redifuzare)

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Claudiu Lucaci şi Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri