loader
Foto

TRECĂTOARELE IUBIRI

România, 1974

duminică, 25 octombrie 2020
ora 23:00

 

 

Regia: Malvina Urşianu

Cu: George Motoi, Silvia Popovici, Gina Patrichi

* Dramă

Andrei, un arhitect român stabilit în străinătate, se reîntâlnește cu locurile natale, cu cei pe care i-a cunoscut, cu femeile pe care le-a iubit, cu ecourile peste ani ale celor întâmplate cândva, şi schimbările pe care le constată îl tulbură profund. Bolnav incurabil, dar și copleșit de aceste realități și de dorul de patrie, eroul hotărăște să rămână definitiv acasă.

"Este un film care vorbeşte nu despre iubiri mai mult sau mai puţin trecătoare, ci despre o întoarcere, despre o împăcare cu sine şi cu alţii, despre o resemnare cu sine însuşi, cu cei care înţeleg sau nu înţeleg, şi cu destinul care în dramă, este întotdeauna implacabil" - Mircea Alexandrescu - 1974 (Cinema)

„Un arhitect român stabilit prin căsătorie în străinătate se reîntâlneşte cu locurile natale, cu cei pe care i-a cunoscut, cu femeile pe care le-a iubit, cu ecourile peste ani ale celor întâmplate altcândva, cu ”marile transformări ce se petrec în Capitală, pe şantierele şi în satele României”. Condamnat de o boală incurabilă, dar şi copleşit de aceste realităţi şi de irepresibilul dor de patrie, eroul hotărăşte să revină definitiv acasă.” – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2005, Ed. Fundaţiei Pro)

*1974 - ACIN - Marele premiu - Malvina Urşianu - şi Premiul pentru interpretare masculină - George Motoi

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

 

#tvri