loader
Foto

Mireasma ploilor târzii

România, 1984

duminică, 15 noiembrie 2020
ora 13:10

 

 

Regia: Mircea Moldovan

Cu: Maria Ploae, Colea Răutu, Ion Lupu, Florin Zamfirescu

Dramă. Paul Vasiliu, un cercetător în ameliorarea solurilor, se întoarce în comuna natală, o localitate cu pământuri aride, unde încearcă să facă "agricultură modernă" şi să combată efectele secetei care a lovit zona. Astfel, el ajunge să intre în conflict cu autorităţile locale şi cu sătenii, din cauza diferenţelor de mentalitate şi de educaţie dintre el şi cei din jur.

* ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII IN VARSTA DE PANA LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU IMPREUNA CU PARINTII ORI FAMILIA (AP)

22:00 Dosar România

*Conspiraţii, lovituri militare, revoluţie, căderea comunismului,

Virgil Măgureanu la Dosar România (I)

Producător Răzvan Butaru

23:40 Monocrom

*Studioul teritorial Timişoara

*Generaţia Flora

Monocrom prezintă spațiul urban în general, în mod special pe cel din Timișoara. Poveștile sunt despre prezent, dar și despre trecut, despre această îmbinare a timpurilor din care a rezultat un spirit al locului unic, irecognoscibil în alt oraș. Sunt filme conduse de un singur personaj și pornesc de la preocuparea acestuia, de la carțile și articolele pe care le-a scris, filmele și fotografiile pe care le-a realizat. Titlul emisiunii este justificat de imagine, care conține mult alb-negru. Toate episoadele au un aspect unitar, fiecare episod fiind introdus prin prezentarea realizatorului.

Teatrul de copii si tineret Timisoara „Merlin”-75 de ani

Producător Ionela Gogoţ

 

#tvri