loader
Foto

Filme românești, în weekend, la TVRi

Urmăriți “Duelul”, în regia lui Sergiu Nicolaescu, și “Actorul şi sălbaticii”, în regia lui Manole Marcus, sâmbătă, respectiv duminică.

 

Filmul românesc la TVRi

Duelul”, ultimul film poliţist din seria "Comisarului" - sâmbătă, 7 decembrie, ora 23.00

Acţiunea filmului se petrece în septembrie 1939, în perioada invadării Poloniei de către Germania nazistă. Comisarul Moldovan trebuie să rezolve cazul unui jaf de la Banca Creditul Comercial. El porneşte în căutarea celor doi posibili martori: un copil lustragiu şi un cerşetor olog.

Filmul pune accent pe viaţa mizeră şi grea a copiilor străzii din perioada interbelică, nevoiţi să se refugieze în pivniţa unei mânăstiri părăsite şi parţial ruinate pentru a putea supravieţui. Ei devin foarte uşor victimele unor filiere de crimă organizată, fiind trimişi să fure, să cerşească sau, în cel mai bun caz, să lustruiască pantofii trecătorilor pentru a strânge bani, care să intre aproape în totalitate în buzunarele unor diverse persoane din lumea interlopă.

România, 1981

Regia: Sergiu Nicolaescu

Scenariul: Vintilă Corbul, Sergiu Nicolaescu, Eugen Burada

Cu: Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Colea Răutu, Ion Riţiu, Ovidiu Iuliu Moldovan, George Mihăiţă

(w882) Actorul si

Actorul şi sălbaticii”, dramă - duminică, 8 decembrie, ora 22.50

Celebrul teatru de revistă "Vox", al cărui director este Costică Caratase, pregăteşte un spectacol în care numărul de rezistenţă este o virulentă şarjă la adresa nazismului şi a Gărzii de Fier. Caratase şi textierul său, Ionel Fridman, sunt somaţi de legionari să renunţe. Prima victimă a acestui mârşav este Ionel Fridman, asasinat în prezenţa lui Caratase pentru că terminase textul spectacolului sfidându-i pe legionari.

Filmul este inspirat din viaţa actorului Constantin Tănase, vedetă a teatrului românesc de revistă, care a cultivat cupletul satiric şi politic în perioada interbelică.

“Caratase, un mare comic al Bucureştiului din anii războiului – personaj inspirat de Constantin Tănase – rezistă presiunilor legionare care-i cer edulcorarea satirei, plătindu-şi cu viaţa îndrăznelile.” (Tudor Caranfil - ”Dicţionar universal de filme”, Ed. Litera, 2008)

România, 1975

Regia: Manole Marcus

Scenariul: Titus Popovici

Cu: Toma Caragiu, Mircea Albulescu, Margareta Pogonat, Ion Besoiu, Mircea Diaconu

* 1975 - Festivalul de la Moscova - Premiul pentru scenografie - Virgil Moise;

* 1975 - ACIN - Premiul special al juriului - Titus Popovici - şi premiul pentru interpretare masculină - Mircea Diaconu.

 

 

23:15 Dragii nostri aflati despre noi

Filmul documentar este o proiecție casnica și socio-culturala a omului din Romania anilor 80, eliberata de contextul politic. E un mijloc de teleportare, o capsula a timpului prin care spectatorul este purtat intr-o perioada nu foarte indepartata, dar totuși atat de diferita fața de cea de azi, urmarind viața obișnuita, cotidiana, a romanilor de atunci. Cel mai mult ne dorim sa starnim interesul generațiilor care nu știu aproape nimic despre acea perioada, tineri care n-au mai mult de 25 de ani.

Realizator Ana Preda

Producator Diana Dumitru

0:35 Copiii spun (R)

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri