loader
Foto

Filme românești, în weekend, la TVRi

Sâmbătă și duminică, de la ora 23.00, urmăriți la TVRi, două drame în regia lui Alexa Visarion: «Înghițătorul de săbii» și «Ana».

 

Filmul românesc la TVRi

«ÎNGHIŢITORUL DE SĂBII» - sâmbătă, 14 septembrie, ora 23.00

Este dramă inspirată din nuvelele "Moartea înghiţitorului de săbii" şi "Revoltă în port" de Alexandru Sahia şi din schiţa "Vine doamna şi domnul general" de Gheorghe Brăescu.

Michel, fost mare artist de circ, se întoarce acasă după ce a colindat întreaga lume şi încearcă să îşi câştige existenţa prezentând prin mahalale sărace numărul de senzaţie intitulat "Înghiţitorul de săbii". Însă, destinul va transforma numărul de succes într-un sfârşit tragic pentru bătrânul circar.

România, 1982

Regia şi scenariul: Alexa Visarion

Cu: Mircea Albulescu, George Constantin, Victor Rebengiuc, Ştefan Iordache, Mitică Popescu, Leopoldina Bălănuţă, Tamara Buciuceanu-Botez

(w882)

«ANA» – duminică, 15 septembrie, ora 23.00

Este povestea unui bărbat în pragul bătrâneţii, a unei tinere ajunse printr-o întâmplare nefericită prostituată în Italia şi a unui adolescent, toţi încercaţi de viaţă. Ei reuşesc să comunice, susţinuţi în dialogul lor de legenda "Meşterului Manole". Într-un loc al aşteptării, suspendat între lumea reală şi cea onirică, pe malul unui lac neatins de oameni, cei trei îşi intersectează amintirile, apăsaţi de tensiunile prezentului.

România, 2014

Regia şi scenariul: Alexa Visarion

Cu: Răzvan Vasilescu, Cristina Drăghici, Dorel Vişan, Mircea Albulescu

 

9:00 Telematinal

* Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Agrostrategia

Producător Vlad Macovei

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

 

#tvri