loader
Foto

Film românesc la TVR Internațional: "Orgolii", în regia lui Manole Marcus

Vă invităm să urmăriți filmul "Orgolii", o dramă, adaptare a romanului omonim de Augustin Buzura, sâmbătă, 13 aprilie, ora 23:10, la TVR i.

 

Filmul românesc la TVRi

Profesorul Cristian îşi dedică întreaga activitate experienţelor pentru combaterea cancerului. Marcat de detenţia suferită pe nedrept în anii '50, el nu se adaptează lumii în care trăieşte şi îşi neglijează familia şi prietenii. Pregătirile pentru alegerea unui nou decan prilejuiesc intrigi în jurul profesorului, menite să-l compromită. Calităţile sale morale reuşesc însă să-l impună, Cristian depăşind momentele dificile.

(w882) orgolii 2

"Intimidat de textul romanului lui Augustin Buzura, realizatorul nu mai acordă atenţie propriului limbaj, retrăgându-se < strategic > în faţa ofensivei cuvintelor, structurând epicul ca un dialog." (Tudor Caranfil - 2002 - Dicţionar de filme româneşti)

(w882) Orgolii 3

* 1982 - ACIN - Premiul de interpretare masculină - Mircea Albulescu

(w882) Mircea Alb

***

România, 1982

Regia: Manole Marcus

Scenariul: Augustin Buzura

Cu: Victor Rebengiuc, Cristina Deleanu, Silviu Stănculescu, Mircea Albulescu, Mirela Gorea-Chelaru

7:00 În Slujba Binelui

La 30 de ani de când Mitropolia Basarabiei şi-a reluat misiunea spirituală, observăm strădania preoţilor de pe ambele maluri ale Prutului-adevăraţi promotori ai valorilor şi spiritului românesc-de a face misiune în parohiile din Republica Moldova.

Moderator si producator Tatiana Slivca

(redifuzare)

7:30 Vivi Art

Vivi Art este o emisiune de divertisment, cu impact educativ, destinată atât copiilor, cât și părinților. Gazda proiectului este Vivien Rusu, o fetiţă talentată, curioasă din fire, care îşi propune să îi descopere pe copiii talentati din Republica Moldova. Domeniile explorate sunt diverse: gastronomie, teatru, muzică, sport, dans, astronomie, hipism, călătorie, vlogging, etc. Emisiunea, filmată în manieră home video, este interesantă, veselă şi educativă.

Moderator Vivien Rusu

Producător Natalia Catan

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri