loader
Foto

Galerie foto

Festivalul Prieteniei româno-elene, la “Reportajele TVRi”

Sâmbătă, 4 iunie, de la ora 16.30, la TVR Internaţional ați fost invitaţi la muzică, dans şi teatru în Piaţa Monastiraki din Atena.

 

Reportajele TVR Internaţional

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Anul acesta, la jumătatea lunii mai, a avut loc, în Grecia, Festivalul Prieteniei româno-elene, un prilej pentru a fi semnat protocolul de înfrăţire între oraşele Ploieşti şi Aspropyrgos.

(w235) FestivalulLa manifestări au participat reprezentanţi ai instituţiilor culturale din ambele ţări. Aşa cum era de aşteptat membrii Uniunii Elene din România şi cei ai Asociaţiei Româno-Elene Sfinţii Constantin şi Elena din Aspropyrgos au fost cei care au mijlocit parteneriatul dintre cele două localităţi.

Zilele Prieteniei Româno-Elene au fost sărbătorite cu muzică, dans şi teatru în Piaţă Monastiraki din Atena.

Ansamblul Kymata al Comunităţii Elene din Prahova a fost unul dintre principalii factori de atracţie din cadrul festivalului, alături de reprezentanţii Filarmonici Paul Constantinescu şi ai Teatrului Toma Caragiu din Ploieşti.

În plus, în cadrul evenimentului, Academia Elenă din Atena a fost gazdă Simpozionului cu tema: “Elenismul, componentă a culturii româneşti”, dedicat culturii bizantine şi elenismului. De şapte ani, Simpozionul dedicate studiilor bizantine se află pe agenda personalităţilor vieţii culturale din ţara noastră, anul acesta Răzvan Teodorescu şi Constantin Bălăceanu Stolnici fiind prezenţi la toate activităţile festivalului.

 

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:45 Omul anului

*Reportaje-portret

Episodul 1 şi Episodul 2

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolaie Cozma

19:00 Info Diaspora

* Donaţia. Tipuri de donaţii;

Regimul juridic al monumentelor istorice;

Recunoaşterea studiilor făcute în străinatate;

Informaţii despre practica succesorală conform sistemului juridic italian;

Cadastru şi intabulare înainte sau după succesiune?

Jurnalist Răzvan Petrişor

Producător Aura Iosif

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri