loader
Foto

Galerie foto

Farmecul vacanțelor la țară și Ziua Universală a IEI la “Investiţi în România!”

TVR Internațional v-a așteaptat la o ediție specială a emisiunii “Investiţi în România!”, dedicată turismului rural și Zilei Universale a IEI, marţi, 23 iunie, de la ora 22.00.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Conf. univ. dr. Marilena Stoian, preşedinte fondator Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din România, dr. Simona Tănase, medic stomatolog, Anatol Botnaru, investitor Eco Resort Butuceni, Republica Moldova, Laurenţiu Drăgan, administrator pensiune “Mama Cozonacilor” Şimon, Braşov, Ionuţ Eriksen, preşedinte Camera de Comerţ Norvegiano-Română, Oslo, Dan Carpov, şef Birou Informare Turistică, Consiliul Judeţean Maramureș, sunt protagoniști în ediţia specială a emisiunii “Investiţi în România!”, dedicată turismului rural și Zilei Universale a IEI, marţi, 23 iunie, de la ora 22.00.

Cămaşa cu altiţă face parte din costumul popular românesc din cele mai vechi timpuri. A fost purtată din moşi-strămoşi, îmbinând măiestria meşterilor artizani cu profunzimea spiritualităţii unui popor ce a răzbit prin negura istoriei. IA spune povestea neamului românesc, reduce distanțele și mărturiseşte lumii cine suntem, fiind un adevărat ambasador al valorilor autohtone atât în ţară, cât şi peste hotare.

(w882) Simona Tan

Nu putem să vorbim despre sărbătoarea IEI fără să ne întoarcem în locul unde aceasta a fost creată, în satele din România, care păstrează încă vie tradiţia moştenită de la străbuni de secole. Ne gândim la peisaje de neuitat, obiceiuri specifice spaţiului autohton, bucate alese.

(w882) Marilena

Despre farmecul vacanţelor la ţară am vorbit cu dr. Simona Tănase, iar de la conf. univ. dr. Marilena Stoian am aflat cum a fost afectat turismul rural autohton în timpul pandemiei de COVID-19 şi ce măsuri au luat proprietarii de pensiuni pentru a-i proteja pe vizitatorii care doresc să-şi petreacă timpul liber în satele româneşti.

(w882) Botnar

Investitorul Anatol Botnaru ne-a invitat la Butuceni, în Republica Moldova, unde pitorescul zonei se îmbină armonios cu tradiţia şi gastronomia locală. Suntem aşteptaţi şi la Braşov, la pensiunea “Mama Cozonacilor”, unde administratorul Laurenţiu Drăgan ne-a promis cei mai buni cozonaci din regiune.

(w882) Dragan

Tot în această ediţie, Ionuţ Eriksen, preşedintele Camerei de Comerţ Norvegiene-Române, ne-a vorbit despre proiectele de promovare a mediului de afaceri românesc şi a valorilor naţionale în această ţară, precum şi despre importanţa de a investi în turismul autohton, întrucât vizitatorii sunt adevăraţi ambasadori ai României peste hotare.

(w882) Eriksen

În ultima parte a emisiunii, Dan Carpov, şeful Biroului de Informare Turistică din cadrul Consiliului Judeţean, ne-a oferit suficiente motive să vizităm Maramureşul, ţinutul unde tradiţia nu piere, în care duminica sau în zilele de sărbătoare, cei ai locului poartă cu sfinţenie costumul popular.

(w882) Carpov

Vă așteptăm acasă, în RomânIA!

***

Moderator şi producător: Sorin Burtea

Email: investitiinromania@tvr.ro

Pagina de Facebook

Emisiunea poate fi urmărită online pe TVR+.

18:00 Telejurnal Moldova

Prezentator Vadim Cheptanaru

Producători: Irina Bejenaru, Anastasia Ciuleacu

Translator mimico gestual

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

*Sport (montaj TVRi)

18:45 Europa Azi

Realizator Vitalie Enache

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, se discută despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri