Evenimentele speciale de la EXPO România - Italia, la „Corespondent TVRi”
miercuri, 25 aprilie 2018
Joi, 26 aprilie, de la 21.30, ne întâlnim cu unul dintre cei mai apreciați cantautori de folk din România, aflați ce filme românești au încântat publicul din Londra și care sunt principalele evenimente de la EXPO România - Italia.
Corespondent tvri

Expoziția „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari” a fost prezentată recent în Letonia și Lituania, urmând să fie vernisată pe parcursul anului în mai multe oraşe din ţară şi din străinătate.

Despre acest subiect vorbim cu Liviu Sebastian Jicman - director general al Muzeului Național Cotroceni

(w640) Coresponde

Avem o veste bună pentru românii din Canada, în special pentru aceia care iubesc muzica folk. Între 28 aprilie și 5 mai, doi îndrăgiți artişti români vor susține concerte în patru mari orașe canadiene.

(w640) Coresponde

În studio, alături de noi este Victor Socaciu – cantautor

Capitala Italiei se pregătește să găzduiască unul dintre cele mai importante evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri și comunității românești din diaspora. Este vorba despre cea de-a VIII-a ediție a Expo România-Italia, care are loc în perioada 5-6 mai, la Roma.

Vorbim despre acest subiect cu Nicolae  Brânzea, director general adjunct la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Victor Ionescu, subsecretar de stat, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia și al Camerei de Comerț și Industrie a României în Italia.

(w640) Coresponde

(w640) Coresponde

(w640) Coresponde

Inimi dispărute” este titlul sub care s-a desfășurat zilele trecute cea de a XIV-a ediție a Festivalului de Film Românesc de la Londra. Festivalul a prezentat producţii cinematografice românești de excepție, la proiecții fiind invitați și regizorii sau producătorii unora dintre filme.

Ramona Mitrică - director festival

(w640) Coresponde

Asociația Comunitară My Romania Community” din Londra aniversează trei ani de activitate. În cadrul unui eveniment organizat la sediul Institutului Cultural Român au fost trecute în revistă toate activitățile și proiectele realizate de asociație și a fost sărbătorită recunoașterea drept Grupul Anului Comunitar la Brent Award 2017 pentru promovarea și susținerea comunității românești în nord-vestul Londrei.

(w640) Coresponde

Cristian Stincanu - directorul executiv al My Romania Community - ne dă mai multe detalii despre evenimentul care a avut loc la sediul ICR.

***

Corespondent TVRi promovează evenimentele și realizările românilor de pretutindeni, aducându- i astfel mai aproape de România.

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

***

Emisiunea poate fi urmărită, la ora difuzării, online pe TVR+.

 • 20:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 21:00
  Avocatul dumneavoastră
  *21 ani *Contractul, lege a părţilor Invitat: Dan Laurenţiu Stoicescu, avocat Rubrica INFO *Informaţii utile despre contractul de închiriere comercială în Franţa Invitată: avocat Diana Dauphin Lazăr Moderator Angela Avram Jurnalist Aura Iosif Producător Angela Avram (redifuzare)
 • 22:30
  România 9!
  Moderator Ionuţ Cristache Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Livia Şerban Iancu
 • 23:30
  Câştigă România!
  Prezintă Virgil Ianţu Regia artistică Larry Maronesse Producător Diana Pascal O producţie TVR2 şi Zucchero Media
 • 00:30
  #NuExistaNuSePoate!
  *cu Andreea Marin O oră de motivaţie şi inspiraţie în compania oamenilor care reuşesc în viaţă fiindcă pentru ei nu există nu se poate Director de imagine Vlad Tănase Regia artistica Aurel Badea Producător tv Diana Pascal (redifuzare)
 • 01:30
  Generaţia Fit
  *În cadrul programului vor fi oferite antrenamente de fitness şi gimnastică autorizate pentru începători şi avansaţi, coordonate de către profesori autorizati, sfaturi ale unor medici nutriţionişti şi o reţetă sănătoasă pentru sportivi şi publicul larg! Gazde: antrenori Diana Preda şi Gabriel Toncean Producător: Ştefan Stănescu Coproducție TVR-FRCF
 • 02:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *13 ani *Obezitatea, bolile cardiovasculare şi pâinea noastra cea de toate zilele Invitat: din Italia, dr. Gheorghe Cerin, medic primar cardiolog, dr. în ştiinţe medicale, responsabilul Unităţii de Medicină Internă-Cardiologie, Clinica San Gaudenzio, Novara, preşedintele Asociaţiei Medicilor Români din Italia, membru al Societăţii Europene de Cardiologie Stilul nostru actual de hrană, ca şi cel de viaţă, stau la baza kilogramelor în plus, kilograme care pot determina un exces ponderal, ca şi obezitate, uneori severă. Pentru persoanele trecute de vârsta de 45-50 de ani, excesul de kilograme se va însoţi întotdeauna de creşterea tensiunii arteriale, a colesterolului, glicemiei şi a trigliceridelor, elemente care prevestesc apariţia ulterioară a diabetului de tip 2, a accidentelor vasculare cerebrale, steatozei hepatice sau, pentru cei mai în vârstă, a Alzheimerului. Vă propunem așadar o abordare deschisă privind modul corect de hrană şi de schimbare a obişnuinţelor alimentare, adeseori nepotrivite cu nivelul de activitate fizică pe care o desfăşurăm zilnic. Vom analiza în detaliu rolul carbohidraţilor în hrana noastră şi mai ales rolul acestora în producerea obezităţii, obezitate care este de fapt cauza majoră a unor boli cronice precum cele cardiovasculare, dar şi unele forme de cancer. Moderator Măriuca Mihăilescu Realizator Cristina Anton Producător Monica Ancuţa
 • 03:00
  Telejurnal
  *Ştiri *Tema zilei Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 03:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 04:00
  Avocatul dumneavoastră
  *21 ani *Contractul, lege a părţilor Invitat: Dan Laurenţiu Stoicescu, avocat Rubrica INFO *Informaţii utile despre contractul de închiriere comercială în Franţa Invitată: avocat Diana Dauphin Lazăr Moderator Angela Avram Jurnalist Aura Iosif Producător Angela Avram