loader
Foto

Evenimentele speciale de la EXPO România - Italia, la „Corespondent TVRi”

Joi, 26 aprilie, de la 21.30, ne întâlnim cu unul dintre cei mai apreciați cantautori de folk din România, aflați ce filme românești au încântat publicul din Londra și care sunt principalele evenimente de la EXPO România - Italia.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Expoziția „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari” a fost prezentată recent în Letonia și Lituania, urmând să fie vernisată pe parcursul anului în mai multe oraşe din ţară şi din străinătate.

Despre acest subiect vorbim cu Liviu Sebastian Jicman - director general al Muzeului Național Cotroceni

(w882) Coresponde

Avem o veste bună pentru românii din Canada, în special pentru aceia care iubesc muzica folk. Între 28 aprilie și 5 mai, doi îndrăgiți artişti români vor susține concerte în patru mari orașe canadiene.

(w882) Coresponde

În studio, alături de noi este Victor Socaciu – cantautor

Capitala Italiei se pregătește să găzduiască unul dintre cele mai importante evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri și comunității românești din diaspora. Este vorba despre cea de-a VIII-a ediție a Expo România-Italia, care are loc în perioada 5-6 mai, la Roma.

Vorbim despre acest subiect cu Nicolae  Brânzea, director general adjunct la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Victor Ionescu, subsecretar de stat, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia și al Camerei de Comerț și Industrie a României în Italia.

(w882) Coresponde

(w882) Coresponde

(w882) Coresponde

Inimi dispărute” este titlul sub care s-a desfășurat zilele trecute cea de a XIV-a ediție a Festivalului de Film Românesc de la Londra. Festivalul a prezentat producţii cinematografice românești de excepție, la proiecții fiind invitați și regizorii sau producătorii unora dintre filme.

Ramona Mitrică - director festival

(w882) Coresponde

Asociația Comunitară My Romania Community” din Londra aniversează trei ani de activitate. În cadrul unui eveniment organizat la sediul Institutului Cultural Român au fost trecute în revistă toate activitățile și proiectele realizate de asociație și a fost sărbătorită recunoașterea drept Grupul Anului Comunitar la Brent Award 2017 pentru promovarea și susținerea comunității românești în nord-vestul Londrei.

(w882) Coresponde

Cristian Stincanu - directorul executiv al My Romania Community - ne dă mai multe detalii despre evenimentul care a avut loc la sediul ICR.

***

Corespondent TVRi promovează evenimentele și realizările românilor de pretutindeni, aducându- i astfel mai aproape de România.

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

***

Emisiunea poate fi urmărită, la ora difuzării, online pe TVR+.

0:10 Istorii cu tâlc

*Invitată Stela Botez

„Mi s-a spus mereu să fiu liberă şi să visez”

Cunoscută şi ca „Fata cu cobza”, a ştiut mereu să-şi urmeze visul fiind încurajată de părinţi şi mentorii întâlniţi în cariera artistică. Încrezătoare, curajoasă şi mereu organizată în atingerea scopurilor, se poate bucura de o diversitate de proiecte muzicale şi literare.

Moderator Anatol Guzic

Producător Adriana Goraş

1:10 Ediţie limitată

Prezinta Marius Constantinescu Producător Bianca Sărăţeanu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri