loader
Foto

Evenimente din întreaga lume propuse de Kyrie Mendél la TVR Internaţional

Ce faceţi în weekend? Aveți locuri rezervate? Poate la o piesă de teatru, poate la operă, la un concert de jazz sau muzică simfonică?

 

Kyrie Mendél
Vineri seară în direct

Dacă vă place teatrul muzical, la Londra vă așteaptă Moulin Rouge, care se  joacă la Piccadilly Theater, iar următoarea reprezentație este pe 22 octombrie. Filmul premiat cu Oscar s-a lansat în 2001 și i-a avut ca protagoniști pe Nicole Kidman în rolul lui Satine și Ewan McGregor în rolul lui Christian.
.
Pentru cei care sunt în Toscana sau plănuiesc o vacanță acolo, în ultima săptămână a lunii octombrie se organizeaza Festivalul Castanelor.
.
La Chicago vă invităm la Drury Lane Theater, în Oakbrook Terrace, la  Crima din Orient Express, care se mai joacă în 22 şi 23 octombrie.  De când a fost publicată, în anul 1934, faimoasa poveste a scriitoarei Agatha Christie a intrigat publicul în numeroase adaptări pentru teatru sau film. Cea mai recentă ecranizare de la Hollywood este un blockbuster regizat de Kenneth Branaugh.
.
Pentru cei pasionați de pictură, la Muzeul de Artă din Nantes are loc expoziția Le Voyage en Train. Până pe 5 februarie 2023 puteți admira lucrări pe tema istoriei trenului. Expoziția adună 80 de lucrări care ilustrează 200 de ani de inovație.Tissot, Monet, van Gogh și Dali sunt doar câțiva dintre artiștii expuși. Pe lângă picturi, în Sala Albă a muzeului se află și o instalație contemporană, un tren care se desprinde și trece de linia orizontului.  Evenimentul beneficiază de sprijinul Muzeului d Orsay și prezintă capodopere împrumutate din colecții publice și particulare prestigioase, cum ar fi National Gallery din Londra sau Centrul Pompidou de la Paris.
.
În Ibiza, Festivalul Sfântului Rafael se desfășoară toată luna octombrie. Concursuri de șah, de pictură, concerte, meșteșuguri, ateliere pentru copii, teatru, petreceri cu costume sunt doar câteva dintre activitățile evenimentului. Cea mai importantă zi este 24 octombrie, când se oficiază slujba tradițională.
.
Când ajungeţi la Bucureşti, neapărat să vă rezervaţi locuri, din timp, la spectacolele în care joacă Marcel Iureş, invitatul special al lui Kyrie Mendél.

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

18:00 Telejurnal Moldova

Prezentator Vadim Cheptanaru

Producători: Irina Bejenaru, Anastasia Ciuleacu

Translator mimico gestual

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

*Sport (montaj TVRi)

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri