loader
Foto

Emisiunea "Articolul VII" revine cu ediţii proaspete şi cu o nouă prezentatoare

Începând de marţi, 10 martie, echipa emisiunii "Articolul VII" vă aşteaptă cu noi ediţii, alături de Cristina Hillerin, cea care va fi gazda debaterilor în acest sezon, la TVR Internaţional.

 

Cristina Hillerin
Articolul VII

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Ediţie de ediţie, pornind de la Articolul VII al Constituţiei României şi împreună cu avocaţi, profesori şi specialişti, dezbatem problemele care-i afectează pe românii din străinătate.

În fiecare marţi, la ora 22.00, la TVR Internaţinal, realizatorii emisiunii aduc în platou miniştri, parlamentari, specialişti sau jurnalişti cu care analizează cele mai importante teme pentru diasporă: de la discrimarea românilor în Spania sau Italia, la situaţia sistemului medical, exodul tinerilor şi până la promovarea identităţii româneşti.

Din 10 martie, moderatoarea emisiunii "Articolul VII" va fi Cristina Hillerin. Ea lucrează în presă de mai bine de 15 ani şi a colaborat ca reporter-prezentator în cadrul Departamentului Minorităţi la TVR. Apoi a fost producător al emisiunii “Convieţuiri”, program dedicat minorităţilor naţionale.

Este îndrăgostită de poveştile oamenilor, de întâmplări, locuri şi fapte. Toate s-au materializat în emisiuni de prime-time: “Utopia” la TVR2, „Cu ochii-n patru” la TVR1, „Dosar Romania” la TVR1. Povestea continuă acum la “Articolul VII”, pe TVR Internaţional.  Mai multe informaţii despre Cristina Hillerin găsiţi AICI.

În ediţia de marţi, la “Articolul VII” discutăm despre capcanele sclaviei moderne şi ale sărăciei în care sunt prinşi mulţi români plecaţi la muncă peste graniţele ţării.

*

Împinşi de sărăcie, aflaţi în mijlocul unui curent anti-imigraţionist, promovat pe diferite voci în ţările membre ale UE şi nu numai, românii devin victimele discriminării şi ale traficului prin muncă. Lor le raspunde “Articolul VII” în ediţia cu titlul: “Viaţă grea pentru români în Europa”.

Invitaţi la discuţia de marţi seara, de la ora 22.00, sunt  Mario-Ernest Caloianu, deputat PSD şi vicepreşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, Auraş Marinescu, consilier pentru afaceri europene la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Mircea Dolha deputat al Partidului Naţional Liberal şi vicepreşedinte în Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:00 Dosar România

*Conspiraţii, lovituri militare, revoluţie, căderea comunismului, Virgil Măgureanu la Dosar România (II)

Producător Răzvan Butaru

23:40 Monocrom

Producător Ionela Gogoţ Studioul teritorial Timişoara

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri