loader
Foto

Galerie foto

Educaţie, stres şi longevitate

Marţi, 31 ianuarie, ora 19.00, la TVR Internațional, echipa "Un doctor pentru dumneavoastră" vă prezintă o ediție despre expunerea prelungită la stres și rolul educației în creșterea longevității.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

*Educaţie, stres şi longevitate

Invitat: dr. Mihaela Rușitoru, cercetător științific, Fundația Europeană pentru Știință din Strasbourg, Franța

Toate organele şi sistemele organismului uman pot fi afectate de expunerea prelungită la stres, spune  prof. dr. Luiza Spiru care este şi specialist în medicina longevității. Vorbim despre longevitatea românilor comparativ cu alte naţii, viitorul medicinei româneşti şi Stress Congress 2022, eveniment de excelență cu participare internațională, dedicat analizei multidisciplinare a stresului.

(w882)

Cu invitata noastră specială, care profesează în Franţa, Finlanda, Belgia, Italia, Canada discutăm despre educaţie şi sănătate şi punctăm provocările digitalizării, într-o analiză comparativă între România şi alte ţări, în special Finlanda şi Franţa. Ce priorităţi educative sunt astăzi şi ce spun cercetări recente despre aportul neurocogniţiei în îmbunătăţirea procesului de învăţare?

(w882)

 

*Interacțiunea între generații

Invitat: din Canada, prof. dr. Diana Ionescu, director medical Departamentul de Patologie, Institutul Oncologic - Vancouver, Universitatea Columbia Britanică şi coordonator Laboratorul provinciei  Columbia Britanică pentru screening cancer de col uterin

(w882)

Invitata noastră este implicată activ în educație și cercetare. În Canada, oamenii își cresc longevitatea și luptă cu singurătatea. Voluntariatul este foarte răspândit la cei vârstnici. În spitale sunt programe foarte bine puse la punct pentru bătrâni, adolescenţi, câini... Rezultatele cercetărilor arată că, o asemenea interacțiune socială influențează pozitiv sănătatea persoanelor vârstnice. Comunicarea cu cei mici ajută la îmbunătățirea stării generale, înlătură senzația de singurătate, stabilizează tensiunea arterială și reduce riscul tulburărilor de sănătate.

***

15 ediții speciale dedicate cercetării

(w882) gghh

15 medici români celebri în diaspora fac echipă cu 15 doctori care au ales România şi luptă zilnic pentru pacienţi în ţara care i-a format. Toţi performează şi în cercetare.

"Medici care schimbă lumea. Cercetători în medicină", o campanie marca Un doctor pentru dumneavoastră.

Dincolo de descoperiri răsunătoare și tehnologii inovative în medicină, ne mândrim cu românii de peste granițele ţării, doctori care au revoluționat mapamondul. Suntem sprijin pentru fiecare dintre dvs., împreună cu invitații noștri de renume mondial!

***

(w882)

Moderator:
Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv: Lucian Băbeanu

Producător tv: Monica Ancuța

***

Credit foto: Monica Ancuța

***

Vă reamintim că așteptăm opiniile și sugestiile pe pagina noastră de Facebook.

Puteți urmări edițiile emisiunii și pe TVR+.

23:00 Nocturne

*Invitată Cerasela Iosifescu

Moderator şi realizator Marina Constantinescu

Regia artistica Aurel Badea

Producător Oana Cucuruzeanu

23:50 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri