loader
Foto

Galerie foto

Ediţie specială din Parlamentul European, la „Investiţi în România!”

TVR Internaţional v-a invitat să revedeţi, marţi, 25 august, de la ora 21.00, la ”Investiți în România!”, o ediție specială din Parlamentul European.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Aderarea României la Uniunea Europeană a însemnat creşterea schimburilor comerciale cu partenerii de pe continent, impulsionarea investiţiilor străine directe şi stimularea antreprenoriatului. Altfel spus, în primii 10 ani am asistat la dublarea produsului intern brut, atingând 60% din PIB-ul mediu al Uniunii Europene.

(w882) investiti

Pe fondul menţinerii unui sector industrial orientat pe export, ponderea valorii adăugate din agricultură s-a redus la jumătate, în timp ce contribuţia serviciilor s-a majorat cu 6,3 puncte procentuale. Vorbim despre îmbunătăţirea structurii economiei româneşti.

La acestea se adaugă creşterea exporturilor de mărfuri intracomunitare, de la 70% în 2006, la 75,2% în 2016. În ceea ce priveşte accesul întreprinderilor autohtone pe piaţa unică, vorbim despre o deschidere nelimitată către cei peste 500 de milioane de consumatori.

Acestea au fost câteva dintre subiectele dezbătute de participanţii la conferinţa „Economie durabilă în Europa”, eveniment organizat de europarlamentarul Maria Grapini la Parlamentul European.

(w882) investiti

România este unul dintre statele membre care are alocat din bugetul Uniunii Europene sume mai mari decât cele cu care contribuie. Potrivit datelor Comisiei Europene, pentru perioada 2014 - 2020, alături de Polonia, suntem principalii beneficiari ai fondurilor comunitare. Cum folosim aceşti bani inteligent, pentru ce proiecte sunt destinaţi şi cât sperăm să contractăm până la final, aflați urmărind emisiunea „Investiţi în România!”.

***

Emisiunea „Investiţi în România!” este difuzată la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova pe postul TVR MOLDOVA.

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+.

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Translator mimico gestual Laura Ioana

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

 

#tvri